REȚETE pentru prânz: Rasol de miel cu rozmarin și usturoi
Publicat pe 12.02.2019 la 09:20 Actualizat pe 12.02.2019 la 09:21
Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă absolut fabuloasă, care constituie un prânz pe cinste! Este vorba despre rasol de miel cu rozmarin și usturoi.
Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă absolut fabuloasă, care constituie un prânz pe cinste! Este vorba despre rasol de miel cu rozmarin și usturoi.
Dacă vrei să ai pe masă un meniu delicios, mergi la supermarket și cumpără toate cele necesare pentru a pregăti o rețetă absolut fabuloasă: rasol de miel cu rozmarin și usturoi.
Ingrediente:
4 rasoale de miel, circa 1,5 kg în total
sare
piper negru, proaspăt măcinat
6-8 căței de usturoi, pisați
2 linguri de boia dulce
2-3 linguri de ulei de măsline
2 linguri de vin alb
2 linguri de suc de lămâie
2 linguri de frunzulițe proaspete de rozmarin, tocate mărunt
ulei de măsline extra virgin
felii de lămâie, pentru servit
Mod de preparare:
Se combină într-un castronel uleiul cu vin, usturoi, sare, piper, boia, usturoi și rozmarin. Se freacă rasoalele cu marinadă obținută, se așază într-un castron mare, se acoperă cu folie de plastic și se lasă la marinat, în frigider, cel mai bine peste noapte (minim 3 ore).
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se transferă rasoalele într-un vas termorezistent, cu pereți înalți (puteți folosi și o formă de cozonac, de dimensiune potrivită), se adaugă lângă ele 2 fire de rozmarin, se acoperă vasul cu folie metalică și se coc 3-4 ore, sau până când rasoalele sunt foarte fragede.
Dacă este nevoie, în ultimele 5-10 minute ale timpului de gătit, îndepărtați folia metalică astfel ca rasoalele să se rumenească după preferința ta.
Se servesc rasoalele stropite cu ulei de măsline, alături de cartofi prăjiți, piure sau cartofi cu rozmarin, o felie de lămâie rumenită pe grătar (sau o salată verde cu lămâie) și un pahar cu vin.
R.D.