REȚETE cu carne de rață: Pulpe la cuptor, cu lămâie, cartofi și usturoi
Publicat pe 11.02.2019 la 16:40 Actualizat pe 11.02.2019 la 16:44
Dacă ai poftă de ceva ușor de preparat și extrem de delicios, este cazul să încerci rețeta noastră de astăzi: pulpe de rață la cuptor, cu cartofi, lămâie și usturoi.
Dacă ai poftă de ceva ușor de preparat și extrem de delicios, este cazul să încerci rețeta noastră de astăzi: pulpe de rață la cuptor, cu cartofi, lămâie și usturoi.
Rețeta noastră de astăzi este una ușor de preparat, iar rezultatul va fi unul delicios. Este vorba despre pulpe de rață la cuptor, cu cartofi, lămâie și usturoi.
Ingrediente:
2 pulpe de rață spălate și bine șterse cu șervețele absorbante
o lămâie bine spălată
8-10 căței de usturoi, necurățați
câteva fire de cimbru
câteva frunze de rozmarin
câteva fire de pătrunjel
600 g de cartofi curățați și spălați
sare
piper proaspăt măcinat
o cană cu apă caldă
Mod de preparare:
Condimentăm pulpele de rață cu sare și piper măcinat, pe ambele părți. Dacă au grăsime le crestăm pielea cu vârful unui cuțit bine ascuțit, abia zgâriind-o, fără să ajungem până la carne, trasând linii pe ea cam la 1,5 cm una de alta.
Tăiem cartofii în sferturi (wedges), sau dacă sunt mai mari în felii potrivite. Dacă folosim cartofi noi nu mai este nevoie să-i curățăm.
Tăiem lămâia în sferturi și tocăm mărunt pătrunjelul, după care incălzim cuptorul. Pregătim o tavă în care punem cartofii și presărăm printre ei cățeii de usturoi și condimentăm cu sare și piper măcinat, iar deasupra cartofilor asezăm pulpele de rată.
Stropim totul cu zeamă stoarsă de lămâie și punem și cojile în tavă pentru un plus de aromă.
Presărăm deasupra frunzele de rozmarin și firele de cimbru.
Turnăm apă caldă în tavă cât să cuprindă pe jumătate cartofii, fără însă a ajunge până la pulpele de rață.
Acoperim cu hârtie pentru copt sau cu folie de aluminiu și punem tava în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru o oră și jumătate.
Din 30 în 30 de minute o scoatem din cuptor și stropim carnea de rață și cartofii cu sosul lăsat în tavă, o acoperim la loc și o punem înapoi.
După o oră de gătire îndepărtăm hârtia de copt de deasupra și mai lăsăm friptura de rată să se rumenească încă 30 de minute.
Când cartofii s-au copt în grăsimea lăsată de pulpele de rață și sunt aurii pe margini, iar pielea este crocantă și rumenă, scoatem tava din cuptor.
Presărăm deasupra pătrunjelul tocat și o lăsăm să se odihnească acoperită cam 15 minute.
Servim friptura de pasăre caldă, cu o salată lângă.
R.D.