Ingredientul secret pentru o ciorbă de fasole ca la țară. Ce pun gospodinele ca să aibă gustul perfect
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 20.09.2022 la 13:23
Actualizat pe 20.09.2022 la 13:23
Aproape că nu e român care să nu fi mâncat, măcar la bunica, ciorbă de fasole, dar gustul acela tradițional este adesea greu de găsit. Partea bun e că atunci când folosești rețeta potrivită și adaugi un ingredient special, vei obține savoarea preparatului clasic.
- Ciorbă de fasole ca la țară
- Care e ingredientul secret
Ciorba de fasole este reprezentativă pentru țara noastră, dar nu toate rețetele te ajută să faci preparatul gustos pe care îl făcea bunica. Trebuie să știi ingredientul secret și să nu sari niciun pas din rețeta de mai jos pentru a servi familiei tale ciorba de fasole aromată și sățioasă pe care o iubesc românii.
Ingredientul secret pentru o ciorbă de fasole ca la țară
Ingrediente
- 500 gr fasole boabe
- 1 morcov mare
- 1 ceapă
-2-3 roșii bine coapte
- 1 mănă de mărar verde
- 1/2 linguriță cimbru
- sare
- piper boabe
- ulei
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 ardei gras
- șunculiță afumată (opțional)
Mod de preparare
Preparare boabelor de fasole pentru ciorbă începe cu o seară înainte, când acestea se pun la înmuiat. A doua zi se dă fasolea la fiert și se aruncă apa de trei ori, de fiecare dată când dă în clocot.
După ce arunci cele trei ape, vei pune fasolea iar la fiert și vei adăuga morcovul și ardeiul tăiate feliuțe. Apoi, adaugi ingredientul secret, respectiv cimbrul. Poți pune o crenguță de cimbru uscat, dacă ai, sau o jumătate de linguriță de cimbru uscat și mărunțit. După, pui și o foaie de dafin, boiaua, sarea și piperul boabe.
Separat, vei înăbuși ceapa în puțin ulei (cam 150 ml). Adaugi roșiile tocate și le lași la fiert până se înmoaie. Amestecul îl vei pune în ciorba de fasole când boabele sunt fierte, apoi mai lasi să mai dea un clocot.
După ce oprești focul, presari mărar verde tocat, iar ciorba de fasole, varaianta de post, este gata pentru a fi servită. Totuși, dacă vrei să pui și șunca afumată, aceasta se prăjește puțin în ulei și se pune la fiert cu fasolea și legumele.
Citește și: Rețetă de chiftele din carne tocată cu usturoi. Ingredientul care le face pufoase