Ingredientul care transformă complet gustul orezului. Trucul simplu care adaugă aromă mâncării

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 04.07.2025 la 09:25
Actualizat pe 04.07.2025 la 09:25
Gătitul orezului perfect poate fi o provocare, însă un truc simplu poate face toată diferența. Adăugarea unui ingredient special în tigaie, înainte sau în timpul fierberii, intensifică aroma și dă o savoare aparte preparatului.
- Secretul orezului perfect a fost dezvăluit
- Trucul simplu care adaugă aromă mâncării
Gătitul orezului perfect poate fi o provocare, dar un expert a împărtășit un truc simplu pentru a adăuga aromă mâncării. Orezul va avea un gust „uimitor” dacă folosești acest ingredient.
Secretul orezului perfect a fost dezvăluit
Orezul este un aliment de bază care poate fi servit cu o varietate de mâncăruri, de la pui, carne de vită, pește, legume prăjite și o serie de sosuri. Cu toate acestea, gătitul acestul aliment poate fi uneori o sarcină dificilă.
Printre greșelile frecvente la prepararea orezului se numără clătirea necorespunzătoare a boabelor sau neutilizarea raportului corect între apă și orez. Aceste greșeli pot duce la obținerea unui orez insuficient fiert, moale sau uscat, deloc gustos. Chiar dacă reușești să eviți aceste capcane, tot există posibilitatea să gătești o garnitură fadă. Din fericire, există o soluție simplă.
Pentru a transforma gustul orezului, un singur ingredient suplimentar face minuni: bulionul de pui sau de legume. Poate fi bulion de casă, obținut din resturi, sau un cub de bulion din comerț.
Un expert recomandă folosirea unui amestec de 50% bulion și 50% apă în loc de bulion pur, pentru a evita ca orezul să devină gumos. Această combinație adaugă un strat suplimentar de aromă și bogăție preparatului.
Un alt truc pentru a găti orezul
Un specialist spune că secretul pentru „a menține gustul orezului” constă în prăjirea boabelor.
Citește și: Rețeta lui chef Horia Manea de ardei umpluți cu orez și morcovi. Cum să prepari o masă delicioasă