Jambalaya cu fructe de mare. Rețetă exotică
Publicat pe 02.05.2022 la 20:56 Actualizat pe 02.05.2022 la 20:56
Jambalaya cu fructe de mare este o rețetă exotică care oferă raportul necesar de proteine și carbohidrați din doar o singură masă. Este o rețetă aromată, delicioasă și care se prepară repede și simplu.
- Jambalaya cu fructe de mare este o rețetă exotică foarte delicioasă
- Iată cum se prepară
Rețeta de jambalaya cu fructe de mare este o rețetă simplă pe care o poți prepara pentru toți membrii familie atunci când ești pe grabă. Se gătește într-un singur vas și formează o masă completă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
1-2 linguri ulei de măsline
1 ceapă
2 țeline
1 ardei gras roși
2 căței de usturoi
0.5 linguriță ghimbir măcinat
0.5 piper de Cayenne
1 linguriță boia dulce
340 g orez
900 ml supă de legume
1 cutie de roșii tocate
3 linguri pătrunjel verde
100 g creveți mai mari
200 g file de somon
Sos tabasco
Sare
Piper
Mod de preparare
Se încinge uleiul într-o cratiță mare, la foc moderat. Se adaugă ceapa tocată și se călește, amestecând, circa 3 minute. Se adaugă țelina tăiată rondele, ardeiul gras tăiat fâșiuțe, usturoiul zdrobit, ghimbirul măcinat, piperul de Cayenne, boiaua și orezul și se călesc, amestecând, timp de 2 minute. Se toarnă supa de legume în cratiță și se amestecă bine, apoi se micșorează flacăra astfel ca lichidul să fiarbă încet. Se acoperă cratița și se fierbe 15 minute. Se adaugă roșiile tocate, cu suc cu tot, și 2 linguri de pătrunjel tocat, se amestecă și apoi se adaugă creveții și somonul tăiat bucățele. Se acoperă din nou și se fierbe încet 3–4 minute, până când fructele de mare sunt făcute iar orezul a absorbit cea mai mare parte a lichidului și s-a făcut fraged. Opțional, se adaugă câteva picături de sos Tabasco, apoi se asezonează cu sare și piper, după gust. Se presară cu pătrunjelul rămas și se servește fierbinte.