Prăjitură cu brânză și mandarine la tavă. Rețeta perfectă pentru masa de 1 mai
Publicat pe 01.05.2022 la 17:02 Actualizat pe 01.05.2022 la 17:02
Pentru că este 1 mai și românii petrec cum știu mai bine, este numai bun un desert. După grătarul cu mici, nelipsit în această zi, merge perfect un desert răcoritor care unge pe suflet orice gurmand. Rețeta de prăjitură cu brânză și mandarine la tavă este extraordinar de buna și de fresh. Trebuie să o încerci neapărat astăzi.
- Prăjitura cu brânză și mandarine este un preparat ușor de făcut și foarte răcoritor
- Iată cum se prepară
Prăjitura cu brânză și mandarine este un preparat ușor de făcut și foarte răcoritor. Este numai bună pentru masa de 1 mai, mai ales dacă ai și invitați. Vor rămâne plăcut surprinși și cu siguranță îți vor cere rețeta. Iată cum se prepară această rețetă delicioasă.
Ingrediente
Pentru aluat
350 g făină
75 g zahăr
1 pachețel de praf de copt
6 linguri de lapte
75 g ulei
1 praf de sare
150 g brânză proaspătă
1 ou
Pentru umplutură
1 kg brânză proaspătă de vaci
2 conserve de mandarine
1 pachețel glazură de tort
150 g de zahăr
2 pachețele zahăr vanilat
Unt
120 ml ulei
4 ouă
Mod de preparare
Făina și praful de copt se strecoară într-un castron, se adaugă brânza de vaci, oul, laptele, uleiul, zahărul și sarea și totul se frământă până se obține un aluat neted. Pentru umplutură, se separă ouăle, se strecoară mandarinele și se colectează sucul. Se bat gălbenușurile și se amestecă cu brânza de vaci, zahărul vanilat, zahărul și uleiul. Albușurile se bat spumă și se încorporează. Se întinde aluatul, se așază într-o tavă unsă cu grăsime, se unge cu amestecul de brânză și se pun deasupra mandarine. Se coace în cuptor aprox. 35-40 de minute și apoi se lasă să se răcească. Glazura de tort se prepară cu sucul de mandarine conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se distribuie uniform pe prăjitură. Poftă bună!