La ce temperatură se coace pâinea în cuptorul electric. Detaliul care face diferența
Publicat pe 12.02.2023 la 13:15 Actualizat pe 12.02.2023 la 13:15
Pâinea este un aliment ce nu lipsește de pe mesele românilor. Fie că este cumpărată, fie că este preparată în casă, acest produs alimentar este consumat într-o cantitate foarte mare de milioane de oameni. Însă, pentru pâinea făcută în casă există un secret ca să iasă perfectă. La ce temperatură se coace pâinea în cuptorul electric.
- La ce temperatură se coace pâinea în cuptorul electric
- Detaliul care face diferența
Dacă vrei să faci pâinea acasă, în cuptorul electric, trebuie să respecți o regulă importantă. Ai grijă la temperatura de coacere a acesteia.
La ce temperatură se coace pâinea în cuptorul electric
Pâinea este consumată într-o cantitate semnificativă de milioane de oameni din întreaga lume, dar și alături de o mulțime de preparate. Pâinea se coace, de regulă, la o temperatură cuprinsă între 200 până la 270 de grade.
Pentru a face pâinea chiar acasă la dumneavoastră trebuie ca imediat după ce ați terminat de făcut compoziția și i-ați dat forma dorită, să preîncălziți cuptorul la temperatura maximă de 240-260 de grade. La temperatura aceasta, pâinea va fi gata în aproximativ 10-15 minute.
Detaliul care face diferența
Însă, există un secret. Trebuie ca în cuptor să existe abur, atuni când puneți pâinea la făcut. Astfel, trebuie să turnați un pahar de apă caldă pe o tavă preîncălzită. Acest abur este important pentru a preveni deshidratarea suprafeței aluatului. Acest lucru va face o crustă deasupra pâinii.
După cele 10-15 minute, unde aburul va fi complet eliminat, temperatura cuptorului va trebui coborâtă la 180-200 grade.
PCITEȘTE ȘI: Ingredientul care nu trebuie să lipsească din turtele pufoase la tigaie. Cum să le faci bune ca la bunica