Mâncare de dovlecei cu orez. Rețeta unui preparat culinar simplu și gustos
Publicat pe 16.07.2022 la 16:59 Actualizat pe 16.07.2022 la 16:59
Ai rămas în pană de idei și nu mai știi ce să gătești pentru prânz sau cină?! Este timpul să uiți de carne și să îți delectezi papilele gustative cu o porție de mâncare de dovlecei cu orez. Suntem siguri că o să te încânte, mai ales că dovlecelul este la mare căutare acum! Iată cum se prepară pas cu pas!
- Mâncare de dovlecei cu orez
- Rețeta pas cu pas
Mâncare de dovlecei cu orez
Dacă te-ai săturat de toate preparatele culinare pe bază de carne sau de grăsimi, acum este momentul potrivit să profiți de legumele de sezon, precum sunt dovleceii, și să te îți răsfeți familia cu o porție de mâncare de dovlecei cu orez.
Ingrediente:
- 850 g dovlecei
- 1 ceapă
- ½ ardei gras
- 80 g orez (alb, cu bob rotund)
- 30 ml ulei
- 500 g roșii proaspete (sau 220 ml suc concentrat de roșii, cu pulpa)
- sare și piper după gust
- 1 frunză de dafin
- mărar sau pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Curățați dovleceii de coajă doar dacă aceasta nu este sănătoasă și prezintă pete sau urme de lovire, apoi tăiați dovleceii cuburi nu foarte mici, de aprox 2 cm. De asemenea, tăiați mărunt ceapa uscată și ardeiul gras.
Într-o tigaie sau cratiță încăpătoare, puneți uleiul să se încingă și căliți la început ceapa și ardeiul gras până când se înmoaie puțin și ceapa devine ușor translucidă.
Puneți în tigaie orezul clătit în 2-3 ape și amestecați de câteva ori să ca nu se lipească, apoi adăugați puțin câte puțină apă și amestecați. Adăugați dovleceii tăiați cuburi și completați cu apă, cantitatea de apă ajungând să fie cam de trei ori cantitatea de orez.
Condimentați cu sare, piper, și frunze de dafin după gust, completați cu puțină apă, dacă mai este nevoie și amestecați, lăsând mâncarea să fiarbă pe foc mediu spre mic, acoperită cu capac pentru aprox. 15 minute.
Când orezul este aproape fiert, iar dovleceii s-au înmuiat, puneți roșiile tăiate cuburi și amestecaț, iar apoi se mai lasă mâncarea încă 10 minute la foc mic, cu capac. După acest interval de timp este numai bună de servit alături de cei dragi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de dovlecei cu sos de smântână. Preparatul care îți va încânta papilele gustative