Rețetă de dovlecei cu sos de smântână. Preparatul care îți va încânta papilele gustative
Publicat pe 15.07.2022 la 23:05 Actualizat pe 15.07.2022 la 23:05
Dacă nu știi ce să mai gătești în sezonul cald și îți dorești un preparat gustos, dar în același timp ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de dovlecei cu sos de smântână, un preparat care este ideal pentru întreaga familie, dar și pentru musafiri, că tot vine weekend-ul. Această rețetă delicioasă îți va încânta papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Cum se pregătesc dovleceii cu sos de smântână
- De ce ingrediente avem nevoie
Dacă îți dorești un preparat fără prea multe calorii, care se pregătește rapid, dar în același timp și gustos, noi îți prezentăm rețeta de dovlecei cu sos de smântână. Este un preparat care are un gust cu adevărat inedit. După ce vei pregăti o dată acest tip de dovlecei, vei vedea că îl vei pregăti din ce în ce mai des. Chiar și cei mai mici și mai pretențioși copii îl vor adora și este numai bun pentru zilele care urmează, adică zilele de weekend! Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Dovlecei cu sos de smântână -rețetă
Ingrediente:
-4 dovlecei
-400 gr de carne tocată de curcan
-1-2 cepe
-50 gr de orez
-sare
-piper
-1 legătură de pătrunjel
-1 legătură de mărar
-50 ml de ulei de floarea-soarelui
Pentru sos:
-300 ml de smântână
-1 linguriță de pastă de roşii
-1 linguriță de boia dulce
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se scoate miezul lor cu ajutorul unei lingurițe mici și se pun la scurs, pe un prosop absorbant. Se pune carnea tocată într-un castron și se amestecă foarte bine cu piper, sare, orez, ceapă și verdeață. Compoziția creată se frământă pentru câteva minute și se umplu dovleceii cu ea.
Dovleceii se așează într-o tavă unsă cu ulei, se stropesc cu puțină apă, se condimentează cu sare, boabe de piper, cimbru și se așează în cuptorul preîncălzit.
Sosul de smântână se prepară cât dovleceii stau la cuptor. Se prepară un sos amestecând boia, smântână și pastă de roșii. Sosul se toarnă în tavă cu cinci minute înainte de a scoate dovleceii din cuptor. Dovleceii se servesc ornaţi cu fire de mărar şi pătrunjel, însă sunt delicioși și cu parmezan deasupra.
Citește și: Rețetă chifteluțe de porumb. Un preparat rapid, plin de nutrienți