Mâncare de fasole verde cu carne. O rețetă delicioasă pentru toată familia
Publicat pe 14.07.2022 la 15:20 Actualizat pe 14.07.2022 la 15:20
Fasolea verde se poate folosi în foarte multe preparate. De cele mai multe ori, mamele sau bunicile noastre alegeau să folosească fasolea verde pentru a face o mâncare cu carne din ea. Deși nu este un fel de mâncare sofisticat, trebuie să recunoaștem că este un preparat tare gustos care ne aduce aminte de copilărie din când în când. Gustul acestui fel de mâncare este de necomparat și cu siguranță îl vei savura cu drag dacă vei alege să îl prepari.
- Mâncare de fasole verde cu carne
- Un preparat pentru întreaga familie
Mâncarea de fasole cu carne este un fel de mâncare deloc sofisticat, dar tare delicios. Se prepară ușor, iar rezultatul final te va face să mai vrei și o a doua porție. Acest de mâncare era consumat de fiecare dintre noi pentru că mamele sau bunicile noastre îl preparau mai mereu. Iată cum se prepară această rețetă.
Ingrediente
600 gr de carne de porc sau de pui (pulpă, piept ori spată)
600 gr fasole verde
4-5 căței de usturoi
3-4 roșii coapte sau 500 gr suc de roșii
1 ceapă
2 linguri de ulei
Sare
Piper
Pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Carnea se taie în cubulețe mici, roșiile se crestează ușor și se pun la opărit pentru 10 secunde în apă clocotită. Se decojesc apoi. Ceapa se toacă mărunt și roșiile se toacă și ele cubulețe. Într-o tigaie adâncă se pun 2 linguri de ulei și se pune carnea la prăjit, la foc mare. Se întoarce pe toate părțile pentru a se rumeni uniform, aproximativ 10 minute. După acest timp, se reduce focul, se adaugă ceapa, sare și piper și se lasă pe foc până când ceapa deine transparentă. Apoi se adaugă roșiile decojite ori sucul de roșii, se completează cu 500 ml de apă caldă, se acoperă vasul cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 45 de minute. După ce carnea este fiartă, se adaugă și fasolea verde, se mai completează cu aproximativ 200 ml de apă caldă și se mai lasă mâncarea să scadă pe foc timp de aproximativ 15 minute. La final, se adaugă usturoiul zdrobit și verdeața proaspătă și se servește caldă. Poftă bună!