Rețetă de fasole galbenă înăbușită, cu usturoi. Un preparat delicios
Publicat pe 07.07.2022 la 20:15 Actualizat pe 07.07.2022 la 20:15
Fasolea galbenă este la mare căutare în acest sezon. Este extrem de bună gătită la abur, iar usturoiul îi dă o aromă extraordinară. Se gătește foarte simplu, iar toată familia o va aprecia. Este un fel de mâncare ușor, care nu îngrașă, deci poți consuna fără grija kilogramelor în plus.
- Fasole galbenă înăbușită, cu usturoi
- Ingrediente și mod de preparare
Fasolea galbenă înăbușită cu usturoi este un preparat foarte gustos. Este sezonul fasolei galbene, motiv pentru care e bine să profităm de ea din plin. Cea congelată, pe care o găsim iarna în supermarket, nu se compară cu cea proaspătă din timpul verii. Așa că, prepară această rețetă simplă și rapidă. Iată de ce ai nevoie pentru ea.
Ingrediente
1 kg fasole galbenă
4 cepe medii
mujdei de usturoi
100 ml ulei
mărar
sare
Mod de preparare
Ceapa se curăță, se spală și se toacă, apoi se pune într-o cratiță cu 1 cană de apă și ulei. Când s-a înmuiat se adaugă păstăile și se acoperă cu un capac adăugând câte puțină apă fierbinte din când în când. După ce s-a înmuiat fasolea și apa s-a evaporat se varsă mujdeiul, se sărează după gust și se menține pe foc încă cca 5 min timp în care se evaporă apa ce a fost adăugată cu usturoiul. La final se adaugă mărarul tocat. Poftă bună!