Mâncărică de castraveți proaspeți. Un preparat culinar ideal pentru zilele de vară
Publicat pe 22.07.2022 la 23:24 Actualizat pe 22.07.2022 la 23:24
Nu mai ai idee ce să gătești?! Vrei să te bucuri de un preparat culinar pe bază de legume, răcoritor și ideal pentru sezonul de vară? Ei bine, este timpul să încerci mâncărica de castraveți proaspeți. Cu siguranță nu o să regreți că ai făcut această rețetă, fiindcă o să-ți delectezi papilele gustative pe cinste!
- Mâncărică de castraveți de sezon
- Rețeta pas cu pas
Rețetă mâncărică de castraveți
Suntem siguri că nici tu nu mai știi ce să gătești, astfel că este timpul să te inspiri din rețetele prezentate de noi, mai ales de mâncărica de castraveți proaspeți. Se prepară rapid, are un gust unic și trebuie să o încerci pentru a te delecta cu cele mai intense gusturi ale castravetelui.
Ingrediente:
- 1 kg castraveţi cruzi
- 3-4 cepe potrivite
- 2-3 roşii
- 1 lingură pastă tomate
- 2-3 linguri ulei
- 1 lingură vegeta
- 1 lingură făină
- 1 legătură mărar
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Ei bine, deși nu este o rețetă pe care oricine să o aibă în caietul cu rețete, însă se face extrem de repede. Mai concret, castraveţii se spală, se curăţă de coajă şi, dacă au seminţe mari, se înlătură.
Se taie cubuleţe potrivite şi se pun la fiert în apă rece. După ce au dat în clocot, se scurg, se umple din nou vasul şi se lasă să fiarbă până devin moi. Între timp, ceapa se taie mărunt şi se pune la înăbuşit cu apă şi ulei.Când s-a înăbuşit, se adaugă făina, după care se adaugă pasta de tomate şi se stinge cu apă caldă.
Se adaugă apoi roşiile curăţate de pieliţă şi de seminţe şi se fierb câteva clocote. Pe urmă se adaugă castraveţii scurşi, zeama de lămâie şi mărarul tăiat mărunt. Compoziţia se amestecă, se potriveşte de sare, apoi vasul se dă la cuptor pentru 15-20 de minute. După acest interval de timp, te poți bucura de un adevărat deliciu alături de cei dragi. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Dulceață de castraveți cu mentă și lămâie. Un desert simplu și delicios