Mere umplute cu carne. O rețetă diferită și delicioasă
Publicat pe 18.08.2022 la 23:06 Actualizat pe 18.08.2022 la 23:06
Această rețetă poate părea destul de ciudată la prima vedere, dar lucrurile nu sunt chiar așa. Pentru unii combinația dintre mere și carne nu sună tocmai ok, dar important este gustul. Merele umplute cu carne sunt foarte delicioase și simplu de făcut. Dacă vei încerca această rețetă cu totul specială, cu siguranță te vei îndrăgosti de ea.
- Mere umplute cu carne
- Ingrediente și mod de preparare
Merele umplute cu carne de vită sunt extrem de delicioase. Este un preparat inedit, destul de rar întâlnit, însă este și foarte delicios. Se prepară repede, iar membrii familiei îl vor adora de-a dreptul. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă.
Ingrediente
3 mere
100 g carne de vită tocată
3 fire de ceapă verde sau 1 fir de praz
2 linguri de unt
1 lingură de migdale sau nuci măcinate
1 cățel de usturoi
2 linguri de zeamă de lămâie
2 linguri de cașcaval ras
Piper
Sare
Mod de preparare
Cureți și toci mărunt ceapa sau prazul. Cureți și zdrobești usturoiul. Călești ceapa, migdalele și usturoiul într-o lingură de unt topit. Adaugi carnea fin tocată, sare și piper după gust. Continui să le călești împreună timp de 1 minut, amestecând din când în când. Alegi mere mari, dintr-un soi mai acrișor, pe care le speli. Tai merelor câte un căpăcel, apoi îndepărtezi caseta semințelor și, cu ajutorul unei lingurițe, o parte din miez, astfel încât să rămână pereți groși de 1 cm. Stropești merele în interior cu zeamă de lămâie și le umpli cu amestecul de carne. Cu untul rămas ungi o tavă și așezi merele. Repartizezi cașcavalul ras pe cele trei mere și pui deasupra căpăcelele. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 20-25 de minute. După ce merele s-au făcut bine, le puteți servi alături de întreaga familie. Poftă bună!