Prăjitura “invizibilă” cu mere. O rețetă pentru întreaga familie
Publicat pe 11.06.2022 la 19:32 Actualizat pe 11.06.2022 la 19:33
Prăjitura ‘’invizibilă’’ cu mere este un desert extrem de delicios care se prepară foarte simplu și rapid. Ingredientele sunt la îndemâna oricui, și este o rețetă ce se poate face oricând, deoarece merele sunt la discreție pe tot parcursul anului. Este rețeta perfectă pentru weekend sau pentru momentele în care vrei ceva dulce rapid. Iată cum se prepară.
- Rețeta de prăjitură ''invizibilă'' cu mere
- Un desert pe gustul tuturor
Rețeta aceasta de prăjitură este originară din Franța și este un desert pe gustul tuturor. Se prepară numaidecât, ir aspectul ei este cu totul special. Te vei îndrăgosti de ea imediat ce o vei gusta, iar asta este esențial pentru ca un preparat să fie declarat ‘’genial’’. Vezi mai jos cum se prepară prăjitura ‘’invizibilă’’ cu mere.
Ingrediente
2 ouă
70 g zahăr
1 linguriță esență de vanilie
30 g unt
100 ml lapte
100 g făină
10 g praf de copt
Sare
1 kg mere
Mod de preparare
Facem mai întâi aluatul - într-un bol puneți 2 oua, 70g de zahăr, esență de vanilie și un pic de sare. Bateți bine cu un mixer până compoziția devine spumă mai albă. Opțional puteți să mai adăugați puțină coajă rasă de lămâie. Adăugați apoi laptele și untul topit, amestecați. La final puneți făina și praful de copt, iarăși amestecați bine să nu fie cocoloașe. Merele spălate bine, se curăță de coajă si cotor. Apoi le tăiați felii cât mai subțiri, cu un cuțit sau o răzătoare mandolină. Pe parcurs ce le tăiați, adăugați-le în aluat și amestecați să se încorporeze. Mutați compoziția într-o tavă de 26-28cm în diametru, acoperită cu hârtie de copt. Neapărat neteziți, presați și scuturați prăjitura când este în tavă, ca să se așeze cât mai bine, să nu fie merele prea răsfirate. O coaceți timp de 40-45 de minute la 200 de grade. Lăsați în tavă până se răcește complet, apoi o serviți. Pofta Buna!