Rețetă de tartă cu cireșe. Desert delicios pentru zilele de vară
De Razvan Paltin.
Publicat pe 11.06.2022 la 13:28
Actualizat pe 11.06.2022 la 13:28
Dacă doriți să vă surprindeți familia cu ceva dulce, atunci preparatul potrivit pentru zilele de vară e tarta cu cireșe. Ea se face foarte rapid și nu aveți nevoie de multe ingrediente.
- Ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de tartă de cireșe
- Se prepară foarte repede
Cireșele sunt vedetele sezonului, iar cu siguranță în această perioadă poți să prepari cât mai multe rețete cu aceste fructe. Pentru astăzi am ales să-ți prezentăm o rețetă de tartă cu cireșe. Cu siguranță te va surprinde și o vei repeta și altădată.
Dacă nu ai cireșe, atunci poți să folosești orice alte fructe vrei tu, iar ea poate fi făcut oricând, chiar și atunci când nu găsești fructe proaspete, ci doar congelate.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 300 de grame de făină
- 100 de grame de unt
- un ou
- 50 de grame de smântână
- 50 de grame de zahăr pudră
- un plic de zahăr de vanilie
- un praf de sare
Pentru cremă ai nevoie de:
- 400 de grame de iarut
- 30 de grame de amidon sau făină
- 3 ouă
- 150 de grame de zahăr
- esență de vanilie
- 50 de grame de griș
- 400-500 grame de cireșe
Mod de preparare pentru rețeta de tartă cu cireșe
Ne vom ocupa mai înaite de toată de aluat și vom amesteca toate ingredientele de mai sus până când vom obține o compoziție omogenă. După ce am obținut compoziția, vom da aluatul la frigider.
Mai departe ne vom ocupa de crema de iaurt. Vom separa ouăle și batem albușurile cu zahărul. Vom pune zahăr treptat și amestecăm până când se va obține o bezea.
Într-un bolt se amestecă iaurtul cu gălbenușurile, cu zahărul, dar și cu esența de vanilie și amidonul urmat de griș. Peste întregul amestec se toarnă ulterior și bezeaua și se amestecă ușor.
Se scoate aluatul de la frigider și se taie un sfert din el, care va fi pus înapoi la rece. Se va întinde bucata de aluat în tavă și se va da la cuptor pentru 10 minute. Se va scoate aluatul, se pune compoziția de iaurt, se ornează cu cireșe.
Bucata de aluat de la frigider ne va ajuta să decorăm tarta în funcție de preferințe. Putem tăia aluatul în fâșii sau îl putem rupe în bucățele. Tarta va sta la cuptor pentru 40 de minute.
Citește și: Rețetă de tartă cu kiwi. Un desert simplu, delicios și ușor de realizat