Rețeta compot de cireșe. Sfaturi de la gospodine pentru pregătirea lui
Publicat pe 07.06.2022 la 12:11 Actualizat pe 07.06.2022 la 12:11
Multă lume pregătește vara compot de cireșe, asta pentru că este sezonul mult dorit al acestor fructe. Noi te vom ajuta să prepari un compot de cireșe fără conservanți. Este o rețetă ideală pentru zilele de vară. Iată și câteva sfaturi de la gospodine!
- Compot de cireșe fără conservanți
- Sfaturi de la gospodine
Pregătește o rețetă de compot de cireșe fără conservanți. Este un desert care conține doar trei ingrediente și durează mai puțin de 40 de minute să-l pregătești. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Compot de cireșe - rețetă
Ingrediente:
-cireșe
-apă
-zahăr
Mod de preparare:
Se curăță de codițe cireșele și se spală bine sub jetul de apă. Se lasă în apă rece pentru aproximativ 30 de minute, apoi se pun în borcane sterilizate umplând fiecare borcan pe trei sferturi.
Se pun în fiecare borcan câte trei sau patru lingurițe de zahăr, după preferință. Se toarnă în borcane apă și se pun capacele. Se așează prosoape de bucătărie pe fundul unei oale mari, apoi se așează borcanele în ea. Pentru a nu se sparge borcanele în timpul gătirii, fie se pune hârtie între ele, fie se așează la distanță unul de celălalt.
Turnați apă în oală, cât să ajungă la capacul borcanelor și se lasă la fiert, la foc mare, până ce dă în clocot. După ce a dat clocot, se dă focul la mic și se lasă la fiert pentru aproximativ 40-45 de minute.
Se oprește focul și se lasă borcanele acolo până se răcesc.
Sfaturi de la gospodine pentru pregătirea compotului de cireșe
Pentru cel mai bun compot de cireșe, gospodinele vă oferă câteva sfaturi extrem de utile:
-ca să puteți face un compot de cireșe natural, fără conservanți, trebuie să sterilizezi borcanele foarte bine înainte de a le folosi
- se aleg fructele destul de tari. Nu trebuie să fie foarte coapte pentru că se vor sfărâma la fiert
-se pot pune și arome, de exemplu vanilie sau scorțișoară, dacă doriți un compot mult mai aromat
-în loc de zahăr se pot folosi îndulcitori, precum zaharină sau stevie
Citește și: Înghețată pe băț făcută acasă, din fructe proaspete. O rețetă perfectă pentru vară