Înghețată pe băț făcută acasă, din fructe proaspete. O rețetă perfectă pentru vară
Publicat pe 06.06.2022 la 23:46 Actualizat pe 06.06.2022 la 23:46
A venit mult așteptata vară și, totodată, sezonul în care toți vrem să mâncăm înghețată. Te-ai săturat de tot ce găsești în magazine și îți dorești să te bucuri de un desert răcoritor mai sănătos? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru o înghețată din fructe proaspete. Pentru acest desert ai nevoie de doar două ingrediente, iar gustul lui te va face să „te lingi pe degete”.
- Cum să faci acasă înghețata pe băț din fructe proaspete
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Zilele de vară nu ar fi la fel fără înghețată! Fericirea copiilor, dar și a adulților, de altfel. Este cel mai căutat produs din această perioadă. Ei bine, este, de-a dreptul, salvarea noastră pentru zilele călduroase. Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru o înghețată pe băț din fructe proaspete pe care o poți face chiar tu, la tine acasă.
Înghețată pe băț făcută acasă, din fructe proaspete, cu miere delicioasă, este un desert răcoritor și delicios de vară. Această rețetă este un vis atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Înghețată pe băț făcută acasă, din fructe proaspete - rețetă
Ingrediente:
-1 kg de zmeură (sau orice fructe doriți)
-75 ml de miere (sau mai multă, în funcție de preferințe)
Mod de preparare:
În vasul unui blender se pun mierea și zmeura și se mixează bine. Dacă nu aveți blender, zmeura se poate drobi ușor cu furculița, apoi se poate amesteca cu mierea. Compoziția obținută se pune în formele speciale de înghețată, apoi se pun capacele speciale și se bagă la congelator peste noapte.
Pentru a scoate înghețata din forme, se pun acestea în apă caldă pentru câteva minute. Se savurează oricând vă este poftă și mai ales în zilele călduroase de vară, când afară este extrem de cald și aveți nevoie de ceva ca să vă răcoriți.
Citește și: Rețetă de înghețată de caise cu mascarpone. Un desert răcoritor pentru zilele călduroase de vară