Rețetă de brioșe cu cireșe proaspete. Un desert delicios pentru cei dragi
Publicat pe 02.06.2022 la 15:53 Actualizat pe 02.06.2022 la 15:54
Este în sfârșit sezonul cireșelor, deci este timpul perfect pentru niște prăjituri cu aceste fructe extrem de delicioase. Rețeta de brioșe cu cireșe proaspete este ideală pentru întreaga familie și este foarte ușor de preparat. Desertul este gata în doar 20 de minute!
- Brioșe cu cireșe proaspete
- Un desert cu adevărat delicios
Rețeta de brioșe cu cireșe proaspete este cel mai bun și ieftin desert cu cireșe făcut vreodată. Este un preparat extrem de pufos și sunt cele mai aromate brioșe cu cireșe pe care le-ai gustat vreodată. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-240 gr de făină
-150 gr de cireșe proaspete
-1 lingură de praf de copt
-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
-1/2 linguriță de sare
-8 linguri de unt (120 gr)
-130 gr de zahăr
-2 ouă mari
-250 ml de lapte
Mod de preparare:
Se combină ingredientele uscate, în afară de zahăr, într-un castron mai mare. În alt castron se pune untul topit, ouăle, laptele și zahărul, apoi se bat bine cu mixerul până obțineți un amestec cremos și omogen.
Se adaugă încet, mixând încontinuu, amestecul uscat peste cel omogen, iar când obțineți un rezultat omogen, se adaugă cireșele și se încorporează ușor cu o spatulă. Se unge tava de brioșe cu puțin ulei și se toarnă aluatul în mod egal. Se dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute, apoi se scot și se servesc.
Brioșele cu cireșe proaspete se ornează cu o frunză de mentă și se servesc alături de înghețată sau orice doriți, deoarece sunt delicioase. Se pot servi calde sau reci.
Citește și: Rețetă de tartă franţuzească de mere. Un desert delicios pentru zilele de vară