Mujdei de usturoi cremos, perfect pentru pește. Ce îi dă textura perfectă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 24.04.2024 la 19:52
Actualizat pe 24.04.2024 la 19:52
Acest sos cremă de usturoi este o modalitate ușoară de a adăuga aroma perfectă pentru orice preparat! Dacă ești o persoană căreia îi place un sos bun pentru a completa felul de mâncare, atunci ai ajuns în locul potrivit. Află cum poți prepara un mujdei de usturoi cremos, perfect pentru pește.
- Rețetă de mujdei de usturoi cremă
- Este perfect pentru preparatele din pește
- La ce se mai poate servi mujdeiul de usturoi cremos
Cercetările actuale arată că usturoiul poate avea unele beneficii reale pentru sănătate, cum ar fi protecția împotriva răcelii comune și capacitatea de a ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.
Rețetă de mujdei de usturoi cremă. Este perfect pentru preparatele din pește
Ingrediente:
2 căpățâni de usturoi;
sare pentru condimentare;
100 ml ulei de floarea-soarelui;
1 lingură oțet.
Mod de preparare:
- curăță, spală cățeii de usturoi și dă-i pe răzătoarea mică.
- presară sare peste usturoiul dat pe răzătoare.
- pisează usturoiul foarte bine, până se face pastă.
- încorporează câte puțin ulei în pasta de usturoi.
- amestecă pasta de usturoi cu ajutorul unui tel, în aceeași direcție, pentru a nu se tăia.
- repetă procesul până la finalizarea uleiului de floarea-soarelui.
- adaugă o lingură de oțet în mujdeiul de usturoi.
Usturoiul conține compuși cu proprietăți medicinale puternice
Usturoiul este înrudit îndeaproape cu ceapa, șalota și prazul. Fiecare segment al unui bulb de usturoi se numește cățel. Există aproximativ 10-20 de cuișoare într-un singur bulb, mai mult sau mai puțin.
Usturoiul crește în multe părți ale lumii și este un ingredient popular în bucătărie datorită mirosului său puternic și gustului delicios. Cu toate acestea, de-a lungul istoriei antice, oamenii au folosit pe scară largă usturoi pentru proprietățile sale de sănătate și medicinale. Există dovezi documentate ale utilizării sale de către multe civilizații, inclusiv egiptenii, grecii, romanii, chinezii și indienii.
Oamenii de știință știu acum că majoritatea beneficiilor de sănătate ale usturoiului se datorează formării compușilor de sulf atunci când tăiați, zdrobiți sau mestecați un cățel de usturoi.
Poate că cel mai cunoscut compus este alicina. Cu toate acestea, alicina este un compus instabil care este prezent doar pentru scurt timp în usturoiul proaspăt, după ce îl tai sau îl zdrobești, scrie healthline.com.
Citește și: Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută