Noua metodă de a găti pieptul de pui! Vei deveni dependentă de această rețetă
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 16.02.2025 la 00:01
Actualizat pe 16.02.2025 la 00:01
Dacă te-ai săturat să gătești pieptul de pui după rețetele clasice, și ești în căutarea unei metode noi, rapide și super gustoase, atunci această rețetă este exact ce îți trebuie! Noua metodă de a găti pieptul de pui! Vei deveni dependentă de această rețetă.
- Cum să gătești perfect pieptul de pui
- Vei deveni dependentă de această rețetă
Încearcă să prepari pieptul de pui într-un mod inovativ care păstrează toate sucurile și aroma naturală. Textura devine moale și delicată, iar fiecare mușcătură va fi o adevărată explozie de gust.
Noua metodă de a găti pieptul de pui
Ingrediente:
piept de pui: 700 g
dovlecel: 1 buc
făină: 200 g
ouă: 4 buc
piper negru: 7 g
sare: 7 g
pătrunjel: 10 g
parmezan: 50 g
unt: 30 g
supă concentrată de pui: 200 ml
usturoi: 2 căței
suc de lămâie: 10 ml
pătrunjel: 15 g
unt: 25 g
cartofi: 2 buc
apă: 1 l
unt: 20 g
piper negru: 4 g
sare: 10 g
lapte: 20 ml
cașcaval: 30 g
Mod de preparare:
- taie pieptul de pui în felii subțiri sau cuburi. Adaugă sare și piper negru după gust.
- într-o farfurie adâncă, bate ouăle cu un praf de sare și piper. În alt vas, pune făina.
- treci fiecare bucată de piept de pui mai întâi prin făină, apoi prin oul bătut. Asigură-te că este acoperit uniform.
- într-o tigaie mare, adaugă 30 g de unt și lasă-l să se topească la foc mediu.
- prăjește bucată cu bucată pieptul de pui până devine auriu și crocant pe ambele părți. Așază-l pe un platou și lasă-l deoparte.
- curăță cartofii și taie-i în cuburi.
- pune-i într-o oală cu 1 litru de apă, adaugă sare și fierbe-i până devin moi.
- după ce sunt gata, scurge-i de apă și pasează-i adăugând puțin lapte, 20 g de unt și cașcavalul ras. Amestecă până se formează un piure cremos.
- taie dovlecelul în cuburi mici. Într-o tigaie separată, adaugă 25 g de unt și călește dovlecelul până devine moale.
- adaugă usturoiul zdrobit și mai lasă-l câteva minute pe foc.
- adaugă supa concentrată de pui și suc de lămâie. Lasă să fiarbă la foc mic până se îngroașă puțin.
- la final, adaugă parmezanul ras și amestecă bine.
- pune pe farfurie câteva bucăți de piept de pui prăjit, apoi pune un strat de piure de cartofi pe fiecare farfurie.
- adaugă sosul de dovlecel și presară pătrunjel proaspăt tocat.
- dacă dorești, poți adăuga și câteva felii de cașcaval deasupra pentru un plus de gust.
Citește și: Rețetă de orez prăjit cu piept de pui și legume. Cum gătești acest preparat ca un profesionist