Rețetă de orez prăjit cu piept de pui și legume. Cum gătești acest preparat ca un profesionist
![Ilinca Lunca](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/ilinca-lunca-1696416463.jpg)
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 13.02.2025 la 09:42
Actualizat pe 13.02.2025 la 09:42
Rețeta de orez prăjit cu piept de pui și legume a lui Horia Manea este o adevărată delicatesă! Cheful de la ”Meniu de vedetă” îți prezentă modul de preparare, pas cu pas. Poate fi servit întregii familii!
![Horia Manea a gătit cel mai delicios orez. Horia Manea](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2025%2F2%2F13%2F346694%2Fhoriamanea.jpg&w=1200)
Horia Manea a gătit un meniu complet cu trei preparate delicioase.
Captură Video - Antena Stars
- Cea mai delicioasă rețetă de orez cu legume
- Cum gătește Horia Manea acest preparat
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, roșii la cuptor cu anchois și busuioc, un fel principal, orez prăjit cu piept de pui și legume, și un desert, pandișpan cu piersici.
Roșii la cuptor cu anchois și busuioc
- Roșii
- Anchos
- Capere
- Pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- Busuioc
- Oregano
- Usturoi
Se introduc la cuptor roșiile, peste care se daugă sosul format din pătrunjel, busuioc, sare, piper, usturoi, la 180 de grade, 30 de minute. Între timp, într-un bol separat, se amestecă anchoisul, caperele, usturoiul, uleiul de măsline, sarea și piperul. Roșiile se scot de la cuptor și se servesc alături de sos.
Orez prăjit cu piept de pui și legume
- 2 ouă
- Orez jasmine
- ceapă verde
- Piept de pui
- Sos de soia
- Ulei de susan
Orezul jasmine se pune la fiert. Într-un bol separat, se amestecă ceapă verde, usturoi, sos de soia, sare și piper. Într-o tigaie cu ulei încins, se prăjește pieptul de pui. Când este aproape gata, se adaugă două ouă, sosul pregătit anterior, sosul de soia și orezul. Se amestecă.
Pandișpan cu piersici
- 6 ouă
- 200 gr. făină
- 200 gr. zahăr
- 80 ml. apă
- Piersici din belșug
Într-o oală, se pregătește siropul, amestecându-se apă cu zahăr. Albușurile se bat spumă. Peste, se adaugă siropul și gălbenușurile. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu unt și făină. Se adaugă și caisele. Se lasă în cuptor pentru 30 de minute, la 170 de grade.
Citește și: Rețetă de risotto cu spanac, sparanghel şi brânză. Secretele lui Horia Manea pentru un preparat gustos