Ouă umplute pentru Revelion. Rețete și imagini din care să te inspiri
Publicat pe 30.12.2021 la 14:08 Actualizat pe 30.12.2021 la 14:08
Doar o zi ne mai desparte de noapta dintre ani, astfel că tot mai multe gospodine au dat startul pregătirilor pentru preparatele culinare care vor fi pe masa bogată a oricărui român. Ei bine, iată cum îți poți surprinde invitații cu câteva rețete de ouă umplute, așezonate și decorate într-un mod unic.
- Rețete de ouă umplute
- Iată cum îți poți surprinde invitații
Ouăle umplute fac parte din preparatele culiinare care nu lipsesc de pe mesele festve, astfel că, fie că este masa de Paște, de Crăciun, sau de Revelion, aceste delicii încântă pe toată lumea.
Cum se fac ouăle umplute. Rețeta cu pate
Rețeta clasică de ouă umplute este cea cu pate, astfel că foarte multe gospodine recurg la acest preparat, asta deoarece se găteșete în doar câteva minute și este cu adevarat o mâncarea care își răsfață papilele gustative.
Ingrediente:
- 1 cutie de pate de porc
- 1 legatura mărar
- 6 ouă
- sare
- piper măcinat
- 1 lingura smântână
- 10 g unt
- 2 linguri muştar
- 6 gălbenuşuri
Cum se prepară:
1. Se pun ouăle la fiert şi se lasă 5-6 minute. După ce s-au fiert se lasă în apă rece câteva minute ca să se răcească și să se poată curăţa uşor. Se curăţă ouăle, se taie în jumătăţi şi se scot gălbenuşurile.
2. Separat, într-un bol se pun gălbenuşurile, untul, pateul de ficat, sarea, piperul smântâna, muştarul şi mărarul tocat mărunt. Se amestecă cu blenderul până se obţine o pastă cremoasă.
3. Se umple albuşurile cu această cremă cu linguriţa sau cu poşul şi se lasă câteva minute la frigider. Poftă bună!
Rețeta de ouă umplute cu ton pentru Revelion
Cu toții știm că gusturile diferă, astfel că poate unele persoane nu mânâncă pate, însă în schimb îndrăgește tonul, astfel că, cu doar câteva ingredente poți să ai preparate diversificate pe masa de Revelion.
Ingrediente:
- 1 cutie de ton în ulei
- 2 linguri maioneză
- 5 ouă
- pătrunjel verde
- 1/4 ceapă mică
- sare, piper alb
Cum se prepară:
La fel că și în cazul celor umplute cu pate, și aici re sepctă aceiași pași până într-un anumit punct. Așadar, fierbem ouăle tari și apoi le curățăm. Le tăiem în jumate pe lungime și scoatem gălbenușurile. Punem deoparte albușurile jumătăți, iar gălbenușurile le zdrobim cu o furculița.
Tonul din conservă se scurge și îl zdrobim mărunt, dacă nu este deja. Amestecăm cu gălbenușurile și apoi adăugăm maioneză, sare, puțin piper alb și puțin pătrunjel verde tocat fin. L afinal, razuim puțină ceapă și amestecăm bine până se omogenizează. Umplem jumătățile de albuș cu vârf și așezăm ouăle pe un platou, iar apoi se pot orna cu pătrunjel verde.
Rețetă sănătoasă de ouă umplute cu avocado
Ei bine, și pentru cei care au mare grijă de sileuta lor, dar mai ales de sănătate, avem o soluție. Iată cum se prepară rețeta de ouă umplute cu avocadă. Mai simpu de atât nici că se poate!
Ingrediente:
- 6 ouă
- 1 avocado copt
- sucul unui lime
- sare și piper
- ceapă verde
- pătrunjel
Cum se prepară:
Mai simplă ca rețetele de sus, aceasta are doar trei pași are trebuie să fie respectați pentru ca preparatul culinar să fie gata de servit.
1. Fierbe ouăle tare (6-7 minute), lasă-le in apă rece și apoi cojețte-le. După ce s-au răcit, taie-le pe jumatate ți scoate-le gălbenusul.
2.Taie avocado, scoate-i pulpa și zdrobește-o cu furculiță, împreună cu gălbenușurile. Adaugă sarea, piperul, zeama unui lime și verdețurile tocate cât mai mic.
3. După acești pași, umple ouăle cu pasta de avocado obținuta și ornează-le cu patrunjel sau busuioc, după preferință și gust. Poftă bună!
Ouă umplute puișori. Rețeta pentru Revelionul copiilor
Ei bine, nu doar oamenii mari petrec de Revelion, ci și copiii, care aleg să se distreze pe cinste în noaptea dintre ani alături de părinții lor. Iată cum arată rețeta de ouă umplute specială pentru ei!
Ingrediente:
- 11 ouă de găină + 1 de gașcă
- 300 gr pate de curcan
- 3 linguri de muștar
Pentru decor:
- o roșie
- ridichi
- măsline
- frunze de salată verde
- morcov
- cașcaval (afumat am pus eu)
- boabe de piper
- scobitori
Cum se prepară:
Ouăle le fierbem să fie țări, după ce sau răcit le curățăm de coajă, iar apoi le tăiem vârful. După acest pas, scoatem gălbenușurile și le punem într-un bol. Peste gălbenușuri adăugăm muștarul și pateul și amestecăm bine până se formează umplutură.
Cu umplutură umplem părțile de ou mai adânci lăsând părțile cu vârful ascuțit pt capacele (pe care le tăiem pe margini pentru a părea oul crăpat). Peste fiecare ou umplut se pune câte o felie de cășcaval. Din umplutură rămasă formăm biluțe (capul) le punem peste felia de cașcaval și infingem câte o scobitoare care trebuie să pătrundă în tot oul(de sus până jos) iar sus va rămâne o bucățică din scobitoare în care vom agață capacelele puisorilor.
După acești pași, cu ingredientele pentru decor, se deocrează după bunul plac, astfel încât să arate exact că un pui, așa cum puteți vedea în imaginile alăturate.
Ouă umplute cu maioneză și smântână pentru Anul Nou
Ingrediente:
- 20 ouă
- 3 cutii iaurt/smântănă
- 400 g maioneză
- sare
- piper
În primul rând, puneți ouăle la fiert timp de 5-7 minute.După ce s-au răcit, puteți îndepărta coaja cu grijă, iar apoi tăiați fiecare ou în jumătăți pe lungime.
Într-un bol separat, gălbenușurile se mărunțesc și se amestecă cu o parte de smântâna și maioneza. După acest pas, presărați totul cu sare și piper. Apoi, umpleți jumătățile de ou cu crema obținută.
Așezați ouăle într-un vas încăpător și turnați pe deasupra sosul făcut din maioneaza și smântâna care va rămas. Poftă bună!
Rețetă de maioneză pentru ouă umplute
Ei bine, în cazul în care nu ați luat aceste preparate cuulinare în considerare pentru masa de Crăciun, dar totuși vă doriți să le faceți, noi vă arătăm și cea mai simplă rețetă de maioneză făcută în casă.
Ingrediente:
- 1 gălbenuș crud (sau 1 gălbenuș crud + 1 gălbenuș fiert)
- 1 linguriță muștar
- 250 ml ulei
- sare, suc de lămâie
Cum se prepară:
Într-un bol punem gălbenușul crud, adăugăm muștarul și amestecăm bine cu o lingură de lemn până se omogenizează. Dacă folosiți și un gălbenuș fiert trebuie să frecați până acesta se sfarmă de tot, să nu aibă cocoloașe.
Începem să punem ulei, câte puțin, timp în care amestecăm continuu în gălbenuș. Uleiul se picură încet și se amestecă bine după fiecare linguriță până nu se mai vede uleiul și abia apoi se trece la următoarea linguriță.
Când maioneză începe să devină consistentă, se poate adaugă mai mult ulei. Astfel, cam după ce ați pus 20 lingurițe de ulei puteți începe să adăugați restul de ulei cu o lingură. Dacă totuși se taie maioneză, adăugați încă o linguriță de muștar în maioneză și amestecați rapid până maioneză își revine. La sfârșit, când ați încorporat tot uleiul, adăugați sare și eventual un strop de suc de lămâie. Cu această rețetă gata, puteți face imedit ouăle umplute!
Imagini cu ouă umplute frumos decorate pentru inspirație
Și pentru că v-am arătat numeroase rețete de ouă umplute cu diferite creme, ei bine, vă prezentăm și câteva imagini cu decoruri din care vă puteți inspira pentru a pune pe masă cele mai frumoase preparate culinare, care să impresioneze toți invitații. Uită-te în galeria foto!
CITEȘTE ȘI: Până la ce oră avem voie afară de Revelion 2022. Restricțiile rămase în vigoare până in 31 decembrie