Pachetele de primăvară. Rețetă asiatică
Publicat pe 29.05.2022 la 16:06 Actualizat pe 29.05.2022 la 16:06
Pachețelele de primăvară sunt un preparat tradițional asiatic și este la mare căutare în China, dar și în restul țărilor asiatice. Este un preparat extrem de gustos care a prins popularitate și în țara noastră, iar foarte multe gospodine aleg să îl gătească în propria bucătărie, deoarece nu este nimic complicat.
- Pachețele de primăvară
- Rețetă făcută în casă
Rețeta de pachețele de primăvară este extrem de gustoasă și este foarte preparată în țări precum China. Acolo se consumă în cantități industriale și prepară destul de simplu. Ingredientele trebuie procurate din magazine cu specific asiatic, dar în rest este totul foarte simplu. Iată cum prepară.
Ingrediente
10 g tăiței de celofan
1 morcov mare
2 cepe verzi
1 bucată mică de ghimbir
60 g germeni de soia
60 g germeni de fasole Mungo
4 foi de yufka sau foi de aluat filo
1 albuș de ou
Ulei
1-2 linguri Sambal Oelek
Sare
Piper
Mod de preparare
Se toarnă apă clocotită peste tăițeii de celofan și se lasă la înmuiat timp de cca 5 minute. Morcovii se curăță, se spală și se rad grosier. Ceapa verde se curăță, se spală și se taie în inele fine. Ghimbirul se curăță și se taie cubulețe fine. Germenii de soia și de fasole Mungo se lasă să se scurgă bine. Tăițeii se taie în bucăți mici, se amestecă împreună cu morcovi, ceapă verde, ghimbir, germeni de soia și de bambus și se condimentează cu câte 2 linguri de sos de soia, sare și piper. Yufka sau aluatul filo se desfășoară, foile se împart sferturi, se așază câte 2 sferturi una peste cealaltă. Peste acestea se așază umplutură și marginile se ung cu albuș de ou. Marginea inferioară și cea laterală se pliază peste umplutură și se rulează strâns în pachețele. Uleiul se încinge, pachețelele se prăjesc porționat timp de cca 3-5 minute și se lasă la scurs pe hârtie de bucătărie. Pachețelele de primăvară împreună cu sosul de soia și Sambal Oelek se așază în farfurii și se servesc. Poftă bună!