Pastă de ardei iuți, la borcan. Rețeta perfectă pentru sezonul rece
Publicat pe 09.09.2022 la 16:04 Actualizat pe 09.09.2022 la 16:04
Pasta de ardei iuți este excelentă pentru mâncărurile gătite, iar pasionații de așa ceva vor fi extrem de încântați să afle cât de simplu se prepară această pastă. Pasta de ardei iuți este folosită în multe preparate și dă un gust aparte mâncării. Dacă până acum cumpărai acest produc din magazine, este timpul să renunți la acest obicei și să o prepari chiar la tine acasă, în cantități mai mari pentru a pune la borcan pentru sezonul rece. Iată cât de simplu și rapid se prepară.
- Pastă de ardei iuți, la borcan
- Ingrediente și mod de preparare
Sunt oameni care adoră ardeiul iute și mai sunt și oameni care refuză să mănânce așa ceva. Pentru cei care preferă mâncărurile picante, această rețetă este extrem de bine- venită. Se prepară simplu, rapid și poate fi păstrată perfect pentru la iarna. Iată care sunt ingredientele necesare și cum se prepară.
Ingrediente
1 kg ardei iuți
2-3 linguri sare mare neiodată
3-4 gogoșari-opțional
Mod de preparare
Ardeiul iute se spală și se scurge într-o sită. Curățați ardeiul de codițele verzi si tăiați eventualele zone pătate .Tăiați ardeiul cu tot cu sâmburi, bucăți de 2 cm. Transferați ardeii tăiați în robot și mixați până devine pastă. Se amestecă în pasta de ardei 2-3 linguri de sare mare fără iod. Spălați bine și lăsați să se usuce borcanele mici de 200-250 gr. Capacele se sterilizează prin fierbere. Puneți pasta de ardei în borcane . Înfiletați capacele și puneți borcanele la fiert, la foc mic într-o oală cu apă, timp de 15 minute (apa să fie până sub nivelul capacelor). Lăsați borcanele să se răcească în oală.