Pastă de ardei kapia. Rețetă pentru iarnă și nu numai
Publicat pe 19.07.2022 la 17:51 Actualizat pe 19.07.2022 la 17:51
Ardeii kapia sunt tot mai căutați și cumpărați din piețele din România, deoarece românii fac preparate pentru a le păstra peste iarnă. Ei bine, noi vă vom prezenta o rețetă de pastă de ardei kapia. Este un preparat delicios, are se consumă iarna și nu numai, și care îți va încânta papilele gustative. Nu este greu de preparat, se depozitează foarte bine în borcane sau sticle și ai nevoie doar de două ingrediente. Care sunt pașii de urmat pentru această delicatesă.
- Cum se pregătește pasta de ardei kapia
- De ce ingrediente aveți nevoie
Pasta de ardei kapia este preparatul potrivit dacă îți dorești o mâncare pe care să o depozitezi în borcane sau sticle și să o bagi în cămară sau oriunde la rece pentru a o avea și la iarnă. este o rețetă ideală pentru orice sezon, însă se consumă mai des iarna, deoarece se păstrează foarte bine la temperaturi scăzute. Nu este deloc greu să o gătești și nu vei fi nevoit să petreci prea mult timp în bucătărie. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Pastă de ardei kapia - rețetă
Ingrediente:
-1 kg de ardei kapia curățat
-220 gr de sare mare
Mod de preparare:
Ardeii kapia se spală, se curăță, se coc bine, fără urme de fermentare, și se trec prin mașina de tocat carne. Pasta obținută se cântărește, iar pentru fiecare kilogram în parte de pastă se va pune 220 de grame de sare mare. Se amestecă foarte bine și se lasă compoziția așa, peste noapte. A doua zi se mai amestecă o dată sau de două ori, până când se pregătesc borcanele sau sticlele. Se pune pasta în sticle sau borcane, se leagă sau se capsează, se etichetează și se depozitează în cămară. Pasta de ardei kapia se folosește pe timp de iarnă, la diverse preparate din ciorbă. De asemenea, se poate consuma pur și simplu pe pâine, ca sos pentru diverse mâncăruri sau în prepararea tocănițelor.
Citește și: Rețete cu spanac și ouă. 4 idei ușoare de vară