Rețete cu spanac și ouă. 4 idei ușoare de vară
Publicat pe 19.07.2022 la 17:30 Actualizat pe 19.07.2022 la 17:30
Spanacul este leguma sezonului, iar tot mai multă lume îl cumpără pentru a pregăti cu el diverse mâncăruri. Ei bine, noi îți vom prezenta câteva rețete delicioase și sănătoase cu spanac și ouă. Mai jos veți găsi patru idei ușoare de preparate de vară.
- Cum se pregătesc rețetele cu spanac și ouă
- De ce ingrediente aveți nevoie
Spanac și ouă, o combinație delicioasă și sănătoasă
Dacă îți dorești să pregătești preparate delicioase, dar totodată extrem de sănătoase, atunci trebuie să încerci câteva rețete cu spanac și ouă, de exemplu tarta cu spanac și ouă, salata de vară cu spanac și ouă, brioșele cu ouă și spanac sau chiar simplele mâncăruri cu aceste două ingrediente naturale. Noi v-am pregătit câte o rețetă gustoasă pentru toate!
Rețetă de tartă cu spanac și ouă
Ingrediente:
Pentru aluatul de tartă:
-1 ou
-450 - 475 gr de făină
-200 gr de unt
-50 gr de iaurt
-1 praf de sare
-1 linguriță de praf de copt
Pentru umplutură:
-6 ouă
-250 gr de spanac proaspăt
-1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu
-3 linguri de ulei
-200 ml de smântână de gătit
-1 ceapă galbenă
-1 cățel de usturoi
-3 fire de ceapă verde
-sare
-piper
-sucul de la 1/2 lămâi
Pentru uns:
-1 gălbenuș
Pentru decor:
-semințe de susan și nigella( chimen negru)
Mod de preparare:
Spanacul se opărește în apă clocotită cu sare și bicarbonat de sodiu, apoi se scurge și se toacă mărunt. Se încinge ulei într-o tigaie și să călește ceapa tocată mărunt sau dată prin răzătoare, alături de un cățel de usturoi tocat și el mărunt, cele trei fire de ceapă verde, acestea fiind tocate rondele. Se adaugă și spanacul și se amestecă toate ingredientele foarte bine, timp de aproximativ cinci minute. După cele cinci minute se stinge focul, se adaugă smântâna, zeama de la lămâie, sare și piper, apoi se lasă compoziția la răcit.
Pentru tartă se amestecă făina cu sare și praf de copt, apoi se pune la mijloc oul și untul rece tăiat cuburi, dar se pune și iaurtul în același timp. Se amestecă foarte bine toate ingredientele și se frământă aluatul, apoi se împachetează în folie și se dă la rece pentru aproximativ 20 de minute.
După cele 20 de minute se iau 2/3 din aluat și se tapetează cu el interiorul unei forme de tartă, unsă bine cu unt. Se pune umplutura de spanac în interior, se nivelează și cu o lingură se crează șase adâncituri unde veți sparge cele șase ouă. Deasupra se întinde restul de aluat, se unge cu gălbenuș de ou și se presară semințele. Albușul rămas se poate încorpora în umplutura de spanac.
Se coace tarta cu spanac și ouă pentru aproximativ 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Se scoate din cuptor când e gata, apoi se poate servi atât caldă, cât și rece.
Salata de vară cu spanac și ouă
Ingrediente:
-4-6 bruschete, tăiate pe jumătate
-6 ouă fierte
-450 gr de spanac, tocat
-2 legături de ceapă verde tocată
-50 gr de maioneză
-50 gr de iaurt grecesc
-sare
-piper
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă ouăle tăiate bucățele mici cu spanacul și ceapa verde. Se încorporază iaurtul și maioneza, apoi se adaugă sare și piper, după gust. Feliile de pâine se rumenesc la prăjitor sau pe grătar. Salata se servește cu bruschetele de pâine.
Rețetă de brioșe cu ouă și spanac
Ingrediente:
-3 ouă
-50 gr de spanac
-100 gr de mozzarella
-200 gr de cârnați sau bacon
-sare
-piper
Mod de preparare:
Ouăle se bat cu sare și piper, apoi se adaugă peste spanacul tocat mărunt. Se toarnă compoziția într-o tavă de brioșe, apoi se rade mozzarella peste. Se adaugă și cârnații sau feliile de baon prăjiți și se bagă tava în cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade Celsius. După cele 20 de minute se scot brioșele din cuptor și se servesc ca atare.
Mâncare de spanac cu ouă
Ingrediente:
-4 ouă
-500 gr de spanac
-1 ceapă
-2 căței de usturoi
-1 lingură de bulion
-1 lingură de ulei
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se taie ceapa cubulețe și se călește într-o lingură de ulei, până când devine translucidă. Se adaugă spanacul și 1/2 cană de apă. Se lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, până când apa scade. Se adaugă usturoiul, bulionul, sarea și piperul, apoi se mai lasă spanacul la foc mic pentru aproximativ două minute.
Ouăle se gătesc după preferință. Se pune puțin spanac pe o farfurie, iar peste el se pune câte un ou. Această mâncare se servește cu pâine sau bruschete.
Citește și: Rețetă de supă cremă de ciuperci. Un preparat rapid, cu doar 3 ingrediente