Pilaf de orez cu legume. Rețetă simplă și delicioasă pentru post
Publicat pe 22.11.2023 la 08:26 Actualizat pe 22.11.2023 la 08:26
Ne aflăm în perioada de post a Crăciunului, iar dacă vrei să servești un preparat sănătos și gustos, atunci încearcă pilaful de orez cu legume. Este o rețetă pe care trebuie neapărat să o încerci în această perioadă din an. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos și care va reuși să-ți încânte papilele gustative!
- Rețetă de pilaf de orez cu legume
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de pilaf de orez cu legume este ideală pentru perioada de post a Crăciunului. Este un preparat delicios și extrem de sănătos. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat, dar și care este modul de preparare!
Rețetă de pilaf de orez cu legume
Această rețetă poate fi adaptată în funcție de preferințele personale, adăugând sau eliminând legumele și condimentele după gust. Este o opțiune sățioasă și delicioasă pentru mesele de post.
Ingrediente:
-1 ceașcă de orez
-2 cepe medii
-2 morcovi
-1 ardei gras
-1 cană de mazăre congelată
-3 căței de usturoi
-2 linguri de ulei de măsline
-4 căni de supă de legume sau apă fierbinte
-sare
-piper
-condimente opționale: cimbru, oregano, curry
Mod de preparare:
Spală orezul sub apă rece până când apa devine limpede. Taie toate legumele în bucăți potrivite. Încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare, la foc mediu. Adaugă ceapa tocată mărunt și călește-o până devine transparentă. Adaugă în tigaie usturoiul mărunțit și călește-l timp de 1-2 minute până când își eliberează aroma.
Adaugă în tigaie morcovii, ardeiul gras și mazărea. Călește-le timp de aproximativ 5-7 minute până când legumele încep să se înmoaie. Adaugă orezul și amestecă foarte bine pentru a-l acoperi cu ulei și a se prăji ușor timp de 2-3 minute.
Pune supa de legume sau apa fierbinte peste orez și legume. Adaugă sare, piper și condimentele preferate. Amestecă totul foarte bine.
Acoperă cratița cu un capac și redu focul la minim. Lasă să fiarbă până când orezul este gata și lichidul este absorbit complet. Acest proces ar trebui să dureze aproximativ 15-20 de minute.
După ce pilaful de orez cu legume este gata, oprește focul și lasă-l să stea acoperit timp de câteva minute. Pilaful de orez cu legume este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tartă cu mere și pere. Cum gătești cel mai aromat desert, potrivit pentru zilele reci de toamnă