Plăcintă imposibilă - rețetă cu 7 minute timp de preparare
Publicat pe 27.01.2023 la 17:39 Actualizat pe 27.01.2023 la 17:40
Te gândești să pregătești pentru tine și cei dragi un desert delicios, dar nu ai nicio idee? Plăcinta imposibilă poate fi alegerea potrivită pentru tine. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de plăcintă imposibilă
- Ingrediente și modul de preparare
Îți este pofta de ceva dulce și nu știi ce să gătești pentru tine și cei dragi? Noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă de-a dreptul de delicioasă. Iată ce trebuie să faci, pas cu pas.
De ce se numește așa
Deși numele pe care îl poartă această plăcintă te poate face să te gândești că nici măcar nu ai vrea să încerci să o gătești, asta pentru că ți s-ar părea imposibil, trebuie să știi că este una dintre cele mai ușoare rețete.
Plăcinta se numește „imposibilă” pentru că își formează propria crustă ca prin magie. Gustul este unul de vis, mai ales pentru că umplutura este cremoasă, iar topping-ul este crocant. Chiar și cei pretențioși o vor adora.
Rețetă de plăcintă imposibilă
Dacă vrei și tu să încerci această rețetă de plăcintă imposbilă, este important să știi că modul de preparare este unul foarte simplu, însă trebuie să ții cont cu strictețe de toți pașii dacă vrei să te bucuri de rezultatele dorite.
Ingrediente
- 4 ouă mari
- 1/2 cană unt nesărat
- 1/2 cană toată făina scop
- 2 căni de lapte
- 2/3 cană de zahăr tos
- 1 cană de nucă de cocos mărunțită îndulcită
- 1 1/2 linguriță vanilie
- 1/4 linguriță nucșoara opțional
Mod de preparare
Pentru început, preîncălziți cuptorul la 350 de grade, iar apoi este necesar și să ungeți un vas de plăcintă ori o tavă cu unt. Amestecați toate ingredientele în blender timp de aproximativ 15 secunde, până în momentul care obervați că structura este una omogenă.
Puneți amestecul în tava de plăcintă pregătită și lăsați la copt timp de circa 7 de minute, până observați că mijlocul plăcintei este bine rumenit. Se lasă plăcinta la răcit, însă este important să nu o băgați la frigier, ci să o lăsați la temperatura camerei. Ulterior, trebuie să o lăsați la frigider pentru aproximativ două ore. La sfârșit, este indicat să puneți deasupra nuca de cocos, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă pentru frigănele umplute cu mere. Preparatul care îți aduce aminte de copilărie