Prăjitura Baba cu rom. Rețetă simplă și delicioasă
Publicat pe 18.02.2022 la 20:42 Actualizat pe 18.02.2022 la 20:42
Cu toții vrem să petrecem clipe frumoase alături de familie. Dacă vrei să-i surprinzi pe oamenii dragi cu ceva bun, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai delicioasă rețetă pentru prăjitura Baba cu rom.
- Cum se pregătește prăjitura Baba cu rom
- Cea mai simplă rețetă
Dacă vrei să-ți surprinzi famila cu un desert delicios, noi îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura Baba cu rom. Cu siguranță vei primi laude din partea tuturor oamenilor dragi.
Rețetă prăjitura Baba cu rom
Ingrediente blat
- 300 ml lapte
- 100 gr unt
- 500 gr făină
- 150 gr zahăr
- două ouă
- două gălbenușuri
- 20 gr drojdie proaspătă
- trei linguri rom
- o linguriță coajă rasă de portocale
- vanilie
- un praf de sare
- 150 gr stafide
Ingrediente sirop
- 300 gr zahăr
- două linguri rom
- 700 ml apă
Modul de preparare
Pentru început punem drojdia într-un bol, peste care punem lapte călduț. Într-un castron punem făina, ouăle, sarea, zahărul, vanilia, coaja de portocale, untul topit, romul, laptele și drojdia și frământăm compoziția.
Peste adăugăm și stafidele, împreăună cu puțină apă caldă. Băgăm formele la cuptorul preîncălzit după ce le-am uns cu unt și le lăsăm la crescut pentru o oră. Punem prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și le lăsăm preț de 40 de minute.
Pentru sirop fierbem apa cu zahărul pentru trei minute și adăugăm și romul. Scoatem prăjitura de la cuptor, iar după ce s-a răcit punem siropul peste ea, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă prăjitura Floare de colț. Cel mai renumit desert