Rețetă prăjitura Floare de colț. Cel mai renumit desert
Publicat pe 15.02.2022 la 20:54 Actualizat pe 15.02.2022 la 20:54
Te-ai plictisit de vechile rețete de prăjituri și ai vrea să încerci ceva nou? Ei bine, este momentul ideal pentru a încerca ceva nou, cu care o să-ți surprinzi întreaga familie. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face desertul Floare de colț!
- Prăjtura Floare de colț
- Cel mai delicios desert
În ziua de azi este foart ușor să încerci orice rețetă de desert chiar la tine acasă, asta fiindcă poți oricând să cumperi ingredientele necesare și totodată există destul de multe electrocasnice care îți ușurează timpul de muncă.
Rețetă prăjitura Floare de colț. Cel mai renumit desert
Ei bine, cu siguranță ai auzit cel puțin o dată de prăjitura floare de colț, iar când te-ai uitat la cum arată ai crezut că se face extrem de greu, însă nu este deloc așa. Se prepară mai ușor decât ai crede, iar rezultatul final o să te impresioneze, fiind un adevărat curcubeu pe cerul gurii.
Ingrediente:
Blat cacao:
- 6 ouă
- 4 lg făină
- 3 lg cacao
- 6 lg zahăr
- 1 lgt praf de copt
- un praf de sare
Bezea cocos:
- 4 albușuri
- 6 lg zahăr
- 120 g cocos
Cremă:
- 4 gălbenușuri
- 5 lg zahăr
- 40 g amidon alimentar
- 300 ml lapte
- esență de vanilie
- 200 g unt (80%)
- 1 compot ananas
- 200 ml frișcă lichidă
- 50 g ciocolată albă pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm într-un castron albușurile cu un praf de sare, adăugăm apoi zahărul, gălbenușurile,făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Omogenizăm cu o lingură, apoi întindem compoziția în tava cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor timp de circa 15 minute la 180 de grade Celsius.
În acest timp, mixăm albușurile spumă, adăugăm zahărul și amestecăm până se topește. Când bezeau este fermă și tare, adăugăm cocosul și omogenizăm cu o spatulă din plastic. Întindem peste blatul aflat la copt și mai coacem încă 10-15 minute, până când se întărește.
Pentru cremă, batem gălbenușurile cu zahărul, iar apoi adăugăm amidonul dizolvat în laptele rece. Se pune totul într-o cratiță pe foc mic până se îngroașă, amestecând continuu ca să nu se lipească. Când s-a făcut ca o budincă, luăm de pe foc și adăugăm esență de vanilie.
Se acoperă cu o folie alimentară și lăsăm să se răcească. Mixăm untul de la temperatura camerei cu câte o lingură din crema răcită și adăugaăm bucățile de ananas tăiate în prealabil. Crema obținută o întindem peste bezeaua de cocos rece, ir apoi mixăm frișca spumă și o întindem peste cremă. Deasupra radem ciocolată albă sau neagră, în funcție de preferințe și se lasă la rece cel puțin două ore. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură Șah-Mat. Un desert delicios pentru un început de săptămână