Prajitura Boema. Cea mai delicioasă și rapidă rețetă
Publicat pe 16.02.2022 la 23:53 Actualizat pe 16.02.2022 la 23:55
Nimic nu se compară cu momentele petrecute alături de familie. Dacă vrei să-ți surprinzi soțul și copilașii cu un desert delicios, dar simplu, noi îți prezentăm cea mai gustoasă și rapidă rețetă pentru prăjitura Boema.
- Rețetă prăjitura Boema
- Cel mai delicios desert
Dacă îți dorești să-ți suprinzi prietenii cu desert delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă pentru prăjitura Boema. Cu siguranță că vei primi laude din partea tuturor.
Ingrediente blat
- 40 gr cacao
- 150 gr făină
- șase ouă
- 180 gr zahăr
- 40 ml ulei
- 40 ml lapte
- 10 gr praf de copt
- praf de sare
Ingrediente glazură
- 100 ml smântână
- 100 gr ciocolată amăruie
- 100 gr ciocolata cu lapte
Ingrediente sirop
- 350 ml apă
- 150 gr zahăr
Ingrediente cremă
- 200 gr ciocolată amăruie
- 100 gr ciocolată cu lapte
- 300 ml smântână pentru frișcă neîndulcită
Ingrediente decor
- 3 linguri zahăr pudră
- 400 ml smântână
Modul de preparare
Pentru început, mixăm albușurile cu un praf de sare, după care adăugăm și zahărul. Punem și gălbenușurile pe rând, laptele și uleiul, iar apoi făina amestecată cu praful de copt și cacao.
Băgăm prăjitura la cuptorul preîncălzit pentru 45 de secunde. Pentru cremă punem într-un bol smântâna, ciocolata mărunțită și le lăsăm la căldură, peste o cratiță cu apă fierbinte, până se topesc. O lăsăm la răcit, iar apoi o mixăm preț de câteva minute.
Pentru sirop punem apa și zahărul tot deasupra unei cratițe cu apă fierbinte și o lăsăm până se topește tot zahărul, iar apoi îl lăsăm la rece și însiropăm blatul.
Mixăm smântâna pentru decor, după care adăugăm și zahărul pudră. Punem compoziția din cacao peste blat, iar după ce s-a răcit o decorăm. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură lacrimă de elefant. Un desert pe care trebuie să îl încerci