Rețetă de prăjitură lacrimă de elefant. Un desert pe care trebuie să îl încerci
Publicat pe 16.02.2022 la 21:06 Actualizat pe 16.02.2022 la 21:06
Dacă îți dorești un desert care să fie peste toate pe care le-ai făcut până acum, ei bine, prăjitura lacrimă de elefant este un preparat delicios și foarte rapid de făcut. Odată încercat va deveni un obicei. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de prăjitură lacrimă de elefant
- Un desert pe care trebuie să îl încerci
Dacă îți dorești un desert care să fie peste toate pe care le-ai făcut până acum, ei bine, prăjitura lacrimă de elefant este un preparat delicios și foarte rapid de făcut. Odată încercat va deveni un obicei. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
Ingrediente
Pentru pișcot
3 ouă
1 vârf de cuțit de sare
120 g zahăr pudră
100 g de făină
3 linguri apă
2 linguri de cacao
7 g praf de copt
Pt umplutură:
20 g de budincă (vanilie)
150 ml de lapte
100 g unt
100g zahăr pudră
1 lingura cacao
1 banană
Pentru glazură
100 g de ciocolată neagră
50 g unt
Mod de preparare
Se pregătește pișcotul, se separă gălbenușurile de albușuri și albușurile se bat spumă cu un vârf de cuțit de sare. Gălbenușurile se amestecă foarte bine cu zahărul, cu ajutorul mixerului, până se va obține o spumă. La amestecul de gălbenuș se adaugă făina amestecată cu praful de copt, cacaoa, și apa și se amestecă bine.
După ce s-a amestecar se adaugă și spuma din albușul de ouă amestecând în continuare. Tava va fi de 20x30 centimetri cu hârtie de copt. Se pune aluatul în tavă și se întinde uniform. Se va pune la cuptor la 180 de grade *C, iar cuptorul va trebui să fie preîncălzit, se va coace timp de 20 de minute. După ce s-a copt pandișpanul se scoate pe o hârtie de copt și se așază pe un prosop umed și apoi se rulează. Se va lăsa așa până când se va răci.
Pentru cremă, se pregătește budinca de vanilie. Se fierb laptele și praful de budincă până când se îngroașă. Într-un bol se adaugă untul, zahărul pudră și budinca de vanilie și se amestecă foarte bine cu ajutorul mixerului. Se împarte crema în două, iar pe o parte a cremei va fi adăugată cacaua și se amestecă bine. Se desface pandișpanul și se unge cu cremă albă, apoi peste cremă se va pune cacaua. Se pune banana curată pe partea îngustă a pandișpanului și se rulează.
Pentru glazura de ciocolată, se topește untul cu ciocolata desupra unei oale cu apă, la aburi, iar după ce s-a topit și s-a îngroșat se unge rulada. Poftă bună!
Citește și: Rețetă prăjitura Floare de colț. Cel mai renumit desert