Prăjitura "Brownie Light". Cea mai simplă și delicioasă rețetă
Publicat pe 08.05.2022 la 15:04 Actualizat pe 08.05.2022 la 15:04
Vrei să pregătești ceva dulce, dar este weekend și nu vrei să îți pierzi prea mult timp prin bucătărie? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura ”Brownie Light”. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert, dar și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește prăjitura ”Brownie Light”
- De ce ingrediente avem nevoie
Îți este poftă de ceva dulce sau vrei să pregăteși un desert delicios pentru tine și familia ta, dar ai rămas fără idei și te-ai plictist de vechile preparate? Noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura ”Brownie Light”. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare pentru această delicatesă.
Ține cont cu strictețe de pașii de mai jos și cu siguranță că vei primi laude din partea tuturor celor dragi.
Rețetă pentru prăjitura "Brownie Light"
Ingrediente
- 250 g de prune uscate
- 100 ml de coniac
- 50 g de cacao pudră
- patru ouă
- 250 g de smântână
- 100 g de zahăr
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- o linguriță de amidon alimentar
- 100 g fulgi de ovăz
- 50 g de migdale
Modul de preparare
Pentru început, punem coniacul la încălzit, iar în el punem 125 g. de prune uscate tăiate în bucățele mici. Într-un blender mixăm bine cacao și restul de 125 de g de prune uscate. Adăugăm peste ouăle, zahărul, bicarbonatul, smântâna și amidonul.
Măcinăm bine fulgii de ovăz și migdalele și le adăugăm peste restul de ingrediente, dar avem mare grijă să nu rămână cocoloașe. Punem peste prunele înmuiate în coniac, iar apoi amestecăm compoziția.
Turnăm compoziția într-o tavă rotuntă tapetată cu hârtie de copt. O lăsăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 30-40 de minute, iar apoi o scoatem și o lăsăm la răcit, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mac și vișine. Un desert special pentru zilele de weekend