Prăjitura care "a înnebunit" planeta. Rețeta pentru desertul pe care vei dori să îl prepari iar și iar
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 13.02.2025 la 19:49
Actualizat pe 13.02.2025 la 19:49
Vrei să știi cum se prepară prăjitura care "a înnebunit" planeta? Află din rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare al unui desert pe care îți vei dori să îl prepari pentru cei dragi din nou și din nou.
- Cum se prepară prăjitura care "a înnebunit" planeta
- Rețeta pentru desertul pe care vei dori să îl prepari iar și iar
Combinația dintre blatul de ciocolată și crema fină de unt, împreună cu blatul de nucă, creează o prăjitură irezistibilă, care te ca cuceri, cu siguranță, de la prima înghițitură. Textura delicată a cremei și gustul intens al ciocolatei se îmbină perfect cu aroma subtilă de nucă, rezultând o prăjitură cu adevărat specială, care va impresiona orice iubitor de dulce.
Cum se prepară prăjitura care "a înnebunit" planeta
Ingrediente pentru primul blat:
6 ouă
200 g zahăr
4 linguri apă clocotită
150 g făină
1 plic praf de copt
2 linguri cacao.
Ingrediente pentru al doilea blat:
5 albușuri (gălbenușurile le folosim la cremă)
200 g zahăr
3 linguri făină
250 g nucă prăjită și tăiată mărunt (nu măcinată)
1 pliculeț de zahăr vanilinat sau o linguriță esență vanilie.
Ingrediente pentru prima cremă
5 gălbenușuri
200 g zahăr
300 g unt la temperatura camerei.
Ingrediente pentru a doua cremă
350 ml lapte
1 plic praf de budinca de vanilie sau 50 grame amidon pentru prăjituri
3 linguri zahăr
2 plicuri zahar vanilinat.
- fierbe budinca de vanilie în 400 ml lapte și las-o să se răcească. O să fie puțin groasă crema comparativ cu o budincă obișnuită. În final, amestecă prima cu cea de-a doua cremă.
Ingrediente pentru glazură
100- 120 grame ciocolată menaj sau ciocolată simplă (ruptă bucățele)
1 lingură unt
2 linguri lapte rece
Mod de preparare:
Primul blat: 6 ouă; 200 g zahăr; 4 linguri apă clocotită; 150 g făină; 1 plic praf de copt; 2 linguri cacao.
- mixează ouăle cu zahărul până își dublează volumul, adăugăm apă clocotită, apoi amestecul de făină, cacao și praf de copt. Se coace în tavă tapetată cu hârtie aproximativ 30 minute. După ce s-a copt, lasă-l să se răcească și apoi taie-l în două.
Al 2-lea blat:
5 albușuri; 200 g zahăr; 3 lg făină; 250 g nucă prăjită și tăiată. Mixează albușurile spumă tare, adaugă treptat zahărul, adaugă și făina amestecată cu nuca prăjită și tăiată și apoi pune-o la copt în aceeași tavă (25-39 cm).
Crema 1:
5 gălbenușuri; 200 g zahăr; 300 g unt. Se mixează gălbenușurile cu zahărul pe aburi până se obține o cremă pe care o lăsăm să se răcească; între timp se mixează spumă untul și în el se adaugă pe rând câte o lingură din cremă de gălbenușuri.
Crema 2:
350 ml lapte; 1 plic praf de budincă de vanilie; 3 linguri zahăr; 3 plicuri zahăr vanilat. Se fierbe budinca de vanilie în 350 ml lapte și se lasă să se răcească. Apoi amestecă crema 1 cu crema 2.
Glazura:
100 g de ciocolată cu lapte Milka (ruptă bucățele); 1 lingură unt; 2 linguri lapte. Se pun toate pe abur să se topească, se omogenizează bine, apoi se răcește puțin și se pune peste prăjitură.
Asamblare : o foaie din blat 1; 1/2 din cremă; blat 2 întreg; crema rămasă; a doua foaie de blat 1; glazura.
Lasă trei-patru ore la rece, după care taie prăjitura și servește-o. Poftă bună!
Citește și: Cum se prepară cheesecake japonez. Rețetă pentru desertul gustos