Prăjitură cu dovleac copt și nucă. Reteță simplă pentru un desert delicios
Publicat pe 08.03.2022 la 14:31 Actualizat pe 08.03.2022 la 14:33
Prăjitura cu dovleac copt și nucă este desertul special pe care îl căutai de multă vreme. Combinația dintre aroma copilăriei, dată de dovlecul copt, și nuca măcinată este ingenioasă și îți va încânta papilele gustative. O rețetă simplă și delicioasă pentru familia ta!
- Retetă simplă de prăjitură cu dovleac și nucă
- Desert rapid, cu un gust special.
Când copiii îți spun că s-au săturat de aceleași tipuri de prăjituri, îi poți surprinde cu ceva nou și delicios, așa cum este prăjitura cu dovleac și nucă. Nu necesită mult timp și operațiuni complicate, așa că va deveni și favorita tuturor celor care au un program mai încărcat și au nevoie de rețete cât mai simple, care se fac repede.
Prăjitură cu dovleac copt și nucă
Această rețetă de prjitură cu dovleac și nucă are ca timp de preparare 45 de minute, astfel că este ideală pentru gospodinele ocupate. Totodată, ingredientele sunt la îndemâna oricui și poate devei cu ușrință prăjitura familiei tale.
Ingrediente pentru prăjiutura cu dovleac copt și nucă
- 6 ouă
- 180 gr zahăr
- 200 gr dovleac copt
- 5 linguri ulei
- 220 gr făină
- 50 gr nucă mărunțită
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 100 gr gem de prune, pentru decor
- 70 gr nucă mărunțită, pentru decor
Mod de preparare
Dovleacul copt se pasează și se pune într-un bol mare. Peste dovleacul pasat se adaugă gălbenușurile, uleiul, zahărul vanilat, scorțișoara și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.
Albușurile se bat spumă și se adaugă peste compoziția de dovleac, apoi se amestecă bine.
Făina și praful de copt se amestecă și se adaugă peste compoziție, apoi urmează nuca și se amestecă din nou, ușor, până se încorporează toate ingredientele.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hârtie de copt și se nivelează la suprafață. Se lasă la copt cca 20 minunte, la foc potrivit. După coacere, se scote din cuptor și se lasă să se racescp complet.
La final, se acoperă suprafața cu gem de prune și se presară nuca mșcinată. Este gata de savurat!
Citește și: Prăjitura inimioare îndrăgostite. Un desert ideal pentru 8 martie