Prăjitură cu glazură de citrice. Rețeta care te va da pe spate
Publicat pe 10.07.2022 la 20:43 Actualizat pe 10.07.2022 la 20:43
Prăjitura cu glazură de citrice este extrem de gustoasă și foarte însiropată. Dacă îți plac prăjiturile care sunt însiropate, această rețetă este pentru tine. Se prepară destul de simplu și te asigur că fiecare minut petrecut în bucătărie merită. Rezultatul final este unul de senzație, iar servită rece de la frigider, este un adevărat deliciu. Iată cum se prepară această rețetă.
- Rețetă de prăjitură cu glazură de citrice
- Un desert pe gustul tuturor
Rețeta de prăjitură cu glazură de citrice este numai bună pentru zilele de vară. Acest desert este foarte răcoritor și delicios. Dacă vrei să impresionezi pe cineva, această prăjitură este alegerea perfectă. Nu numai că se prepară destul de simplu, dar este și foarte gustoasă. Vezi cum se prepară acest desert.
Ingrediente
350 g urdă sau ricotta
45 g stafide aurii
3 linguri brandy
3 linguri griș
3 gălbenușuri
85 g zahăr
3 linguri zeamă de lămâie
1 fiolă esență de vanilie
Coaja rasă de la 2 lămâi
1 lingură unt pentru formă
Pentru decor
2 portocale
2 mineole
1 lămâie
4 linguri marmeladă
Mod de preparare
Pui stafidele într-un castron, le stropești cu brandy și le lași să se înmoaie ½ oră. Pasezi brânza printr-o sită. Mixezi gălbenușurile împreună cu zahărul până când se dizolvă. Adaugi urda, zeama de lămâie, aromele, stafidele și grișul. Omogenizezi compoziția și o torni într-o formă rotundă, cu diametrul de 20 cm, în prealabil unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 25-30 de minute, până când se rumenește la suprafață, iar marginile i se desprind de formă. Stingi focul la cuptor, deschizi puțin ușa acestuia și lași prăjitura să se răcească în formă, în cuptorul stins, aproximativ 2 ore. Cu 1 oră înainte de a aduce la masă prăjitura, o decorezi cu rondele de citrice decojite. Încălzești marmelada și ungi pasca și fructele cu un strat fin de marmeladă.