Prăjitură cu iaurt și nucă. Rețetă simplă și delicioasă
Publicat pe 22.09.2023 la 08:41 Actualizat pe 22.09.2023 la 08:41
Încântă-ți papilele gustative cu o delicioasă prăjitură cu iaurt și nucă, o rețetă simplă care va cuceri orice gospodină. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare. Acest desert poate fi alegerea potrivită chiar și pentru unele dintre cele mai speciale momente.
- Rețetă de prăjitură cu iaurt și nucă
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, pentru a face această rețetă delicioasă de prăjitură cu iaurt și nucă.
Este deosebit de important să ții cont cu strictețe de toți pașii și tot gramajul de ingrediente dacă vrei să te bucuri de o prăjitură pe măsura așteptărilor. Desertul este unul foarte delicios, pe care îl poate face oricine dacă este atent la detalii. Cu siguranță că te vei bucura de multe laude din partea pofticioșilor.
Rețetă de prăjitură cu iaurt și nucă
Ingrediente
- 250 ml ulei
- 75 g nucă
- 35 g cacao
- zahăr pudră
- 250 g iaurt gras
- 450 g zahăr
- 550 g făină
- 7 ouă
- 15 g praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare
Într-un castron, se așează ouăle, sarea, și zahărul, apoi se amestecă energic până când zahărul se dizolvă complet, rezultând o spumă fină.
Treptat, adăugăm uleiul în fir subțire, continuând să mixăm, apoi incorporăm iaurtul în compoziție cu grijă.
În compoziția obținută, adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt în două etape, amestecând cu un tel sau cu mixerul la viteză redusă.
La final, integrăm și nucile măcinate. Rezultatul va fi o compoziție densă, asemănătoare smântânii, pe care o turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Vom împărți compoziția în trei părți egale.
Netezim uniform și deasupra cerem un strat subțire de cacao folosind o sită.
Urmează un alt strat de compoziție cu nucă, apoi un altul de cacao.
Finalizăm cu ultimul strat de compoziție.
Suprafața se nivelează bine, iar tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Lăsăm prăjitura să coacă până când devine aurie și trece testul scobitorii.
După ce este gata, o scoatem din tavă, o transferăm pe un grătar, o presărăm cu zahăr pudră, apoi o lăsăm să se răcească înainte de a o servi.
Citește și: Mâncare de conopidă și cartofi dulci la cuptor. O rețetă sănătoasă și gustoasă