Prăjitură cu mere la tigaie. O rețetă simplă pentru un desert delicios
Publicat pe 10.03.2022 la 15:10 Actualizat pe 10.03.2022 la 15:10
Tocmai ai termina munca pe ziua de azi și vrei să îți delectezi papilele gustative cu un desert pe măsură?! Ei bine, noi îți prezentăm prăjitura cu mere la tigaie, care este cu adevărat un desert delicios, gata în doar câteva minute! Vezi care sunt ingredientele de care ai nevoie și treci la treabă!
- Prăjitura cu mereu la tigaie!
- Cel mai simplu desert
Prăjitură cu mere la tigaie. O rețetă simplă pentru un desert delicios
Acum este momentul potrivit să încerci o rețetă nouă, asta fiindcă nu o să stai mult în bucătărie și gustul este cu adevărat unul unic. Nu, nu este deloc greu, ci mai simplu decât te-ai fi așteptat! Trebuie doar să verifici lista de ingrediente și să nu cumva să omiți vreunul dintre ele pentru ca rezultatul să fie unul impresionant.
Ingrediente:
- 300 g făină;
- 3 ouă medii;
- 150 g zahăr fin;
- 150 ml lapte;
- 130 g unt moale;
- 5 g praf de copt;
- 3 mere medii;
- sare, după gust
- 50 g unt + 3 linguri zahăr brun
Mod de preparare:
În primul rând, feliile de măr pentru prăjitură răsturnată nu trebuie să fie foarte subțiri, însă nici foarte groase pentru a se coace ușor și a nu se arde totodată. După ce tăiem merele, punem untul într-un vas, adăugăm zahărul și mixăm până când obținem o crema omogenă. Apoi, adăugăm ouăle și un puțină sare și mixăm până le înglobăm în aluatul de unt.
În același vas, punem făină amestecată cu praful de copt și laptele la temperatura camerei și mixam continuu până când compoziția devine cremoasă. Între timp, ungem tigaia cu unt, o pudram cu zahărul brun și așezăm frumos, feliile de măr, fără a fi unele peste altele.
Punem aluatul peste mere și îl nivelăm cu grijă astfel încât să nu se deplaseze feliile de măr din tigaie. După acest pas, punem tigaia pe foc foarte mic și o acoperim imediat cu un capac, lăsând totul pe foc pentru 30-35 minute.
După acest pas important, este momentul să întoarcem prăjitura pe cealaltă parte, astfel că punem o farfurie deasupra tigăii și răsturnăm prăjitură pe farfurie, apoi o așezăm din nou în tigaie.
Coacem prăjitură și pe cealaltă parte, tot la foc foarte mic, încă 10 minute, acoperită cu capac, apoi stingem focul și o mai lăsăm încă 2-3 minute în tigaie. Când este gate se pune pe un platou și o lăsăm să se răcească, apoi o pudram cu zahăr pudra și poate fi servită. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Prăjitură cu mere și crumble cu nucă. Rețetă simplă pentru un desert ca al celor mai buni cofetari