Prăjitură cu mere și crumble cu nucă. Rețetă simplă pentru un desert ca al celor mai buni cofetari
Publicat pe 09.03.2022 la 09:53 Actualizat pe 09.03.2022 la 09:53
Prăjitura cu mere și crumble cu nucă este acel desert care poate fi făcut foarte simplu în casă, dar la final arată de parcă ar fi fost făcută de maeștrii cofetari. Astfel, este o idee bună pentru momentele în care doriți să vă impresionați oaspeții.
- Cea mai bună prăjitură cu mere și nucă.
- Un desert de casă, ca al cofetarilor.
Pentru cei care își doresc să facă o prăjitură de delicioasă, care să aibă și un aspect frumos, prăjitura cu mere și crumble cu nucă este alegerea potrivită. Rețeta este destul de simplă, iar ingredientele necesare sunt la îndemâna oricui.
Rețetă de prăjitură cu mere și crumble cu nucă
Ingrediente
Pentru aluat:
- 90 gr de unt
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- 3 linguri zahăr
- un praf de sare
- 1 linguriță rasă praf de copt
- 200-250 gr făină
- coajă rasă de lămâie
Umplutura:
- 1,3 kg mere
- 4 linguri zahăr
- 1 linguriță de scorțișoară
- 2-3 linguri ulei
- 1 vârf de linguriță anason măcinat
- o mână miez de nucă
- zahăr pentru pudrat
Mod de preparare - Prăjitura cu mere și crumble cu nucă
Umplutura
Pentru umplutură, începem cu spălatul merelor. După ce le-am spălat bine, le decojim, le trecem prin răzătoarea mare și le stoarcem puțin între mâini.
Într-o cratiță punem uleiul, merele rase, zahărul. Dăm pe foc și lăsăm să scadă bine toaă zeama. La final le aromatizăm cu scorțișoară și anason măcinat, apoi dăm deoparte să se răcească puțin.
Aluatul
Amestecăm untul, oul, laptele și zahărul într-un bol. Adăugăm coaja rasă de lămâie, praful de sare, praful de copt, apoi încorporăm făina, treptat. La final trebuie să obținem o bilă de aluat foarte ușor de lucrat.
Rupem 3/4 din aluat, din care întindem o foaie subțire și o așezăm într-o tavă rotundă. Tapetam bine și pereții tăvii cu aluat, punem umplutura și o nivelăm.
Tăiem miezul de nucă mărunt. Punem restul de aluat in robot cu o lingură de făina pentru a obține firimiturile pe care le amestecăm cu nuca tăiată. Acest amestec il presărăm peste umplutura de mere.
Vom da tarta în cuptorul încins, la o temperatura potrivită până se rumenește frumos deasupra.
O scoatem și o lăsăm să se răcească puțin, apoi o pudrăm cu zahăr. Să aveți poftă!
Citește și: Prăjitura „Cremcafe”. O rețetă simplă și pe gustul tuturor