Prăjitura „Cremcafe”. O rețetă simplă și pe gustul tuturor
Publicat pe 09.03.2022 la 00:06 Actualizat pe 09.03.2022 la 00:08
Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un desert delicios, dar nu mai știi ce să gătești pentru tine și cei dragi, noi venim cu soluția. Îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura „Cremcafe”. Iată de ce ingrediente avem nevoie!
- Cum se pregătește prăjitura „Cremcafe”
- O rețetă simplă
Vrei să le pregătești celor dragi un desert delicios, dar nu mai știi ce să gătești? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru prăjitura „Cremcafe”.
Rețetă pentru prăjitura „Cremcafe”
Ingrediente pentru blat
- 2 pliculete zahăr vanilat
- 250 g margarină
- 250 g făină
- 250 g zahăr
- 150 g nucă măcinată
Ingrediente pentru cremă
- 3 linguri cafea
- esenţă de rom
- 500 ml apă
- 150 g zahăr
- 100 g margarină
- 50 g griş
- 100 g gem acrişor
Modul de preparare
Pentru început punem într-un bol margarina, făina, nuca și zahărul, iar apoi frământăm bine aluatul și îl împărțim în trei bucăți egale. Le băgăm pe rând la cuptor, fiecare pentru 10 minute, la foc mic.
Într-un alt bol punem 500 ml de apă, trei linguri de cafea și 150 g de zahăr și o punem la fiert până dă în clocot, după care adăugăm și grișul și amestecăm bine pentru 5 minute.
După ce s-a răcit amestecul adăugăm și estența de rom, iar apoi într-un alt vas punem margarina și o amestecăm bine cu grișul.
Punem cremă peste prima foaie, iar apoi continuăm procesul. Băgăm prăjitura la rece pentru 2 ore, după ce întindem și gemul pe deasupra. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de inimioare pufoase cu căpșune. Un preparat pe gustul tuturor