Prăjitura „Purceluș”. O rețetă pentru întreaga familie
Publicat pe 08.03.2022 la 21:59 Actualizat pe 08.03.2022 la 22:01
Îți este poftă de ceva dulce și nu mai știi ce să gătești ori ai musafiri care nu pot aștepta? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura „Purceluș”. Cu siguranță că micuții tăi o vor adora! Iată de ce ingrediente avem nevoie.
- Cum se pregătește prăjitura „Purceluș”
- Cea mai simpă rețetă
Vrei să petreci momente frumoase alături de copilașii tăi, dar nu mai știi cu ce să-i mai surprinzi? Noi venim cu soluția și îți prezentăm un desert delicos pe care cei mici îl vor adora. Iată cum se pregătește prăjitura „Purceluș”.
Rețetă pentru prăjitura „Purceluș”
Ingrediente
- 4 linguri gem
- 1 pătrăţel ciocolată albă
- 500 g făină
- un gălbenuş
- două ouă
- 100 g zahăr
- 60 g unt
- 165 ml lapte
- 1 pacheţel drojdie uscată
- 1 praf sare
Modul de preparare
Pentru început punem într-un bol făina, iar apoi facem o gaură în mijloc, unde adăugăm laptele călduț, zahărul, untul topit, un ou, sarea, gălbenușul și drojdia, după care frământăm bine și cu grijă aluatul.
Întindem bine aluatul după ce l-am lăsat la crescut timp de o oră, iar apoi cu ajutorul unui pahar tăiem în mai multe cercuri. În mijlocul fiecărui cerc punem o linguriță de gem și acoperim cu cealaltă parte.
Punem prăjiturile într-o tavă și le ungem cu ou, după ce le-am dat o formă de purceluș. Lăsăm formele la crescut pentru 30 de minute în cuptorul preîncălzit până se rumenesc bine, iar apoi punem ciocolată pentru a face ochișorii purcelușilor. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură inel aromată. Un preparat delicios și rapid