Rețetă de prăjitură inel aromată. Un preparat delicios și rapid
Publicat pe 08.03.2022 la 20:36 Actualizat pe 08.03.2022 la 21:50
Vrei să-ți surprinzi familia cu un desert delicios, dar nu vrei să petreci foarte mult timp în bucătărie? Prăjitura inel aromată este un preparat delicios și rapid și cu siguranță îi vei surprinde pe cei dragi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de prăjitură cu inel aromată
- Un preparat delicios și rapid
Prăjitura inel aromată este un desert pentru toată lumea și va fi gata cât vei clipi. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara!
Ingrediente
Pentru aluat
125 g unt moale
2 linguri coajă de portocală rasă
170 g zahăr pudră
300 g făină
3 ouă
1 plic praf de copt
60 ml suc proaspăt de portocale
1 plic zahăr vanilat
250 g iaurt
Pentru glazura de ciocolată
100 g ciocolată
100 ml frişcă
100 g alune prăjite
Pentru glazura albă
200 g zahăr pudră
4 linguri suc proaspăt de portocale
Mod de preparare
Se mixează untul moale, coaja de portocale şi zahărul pudră până ce amestecul se albeşte şi îşi dublează volumul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând după fiecare.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și zahărul vanilat Bourbon, apoi se amestecă de două ori în crema cu ouă. Se adaugă sucul de portocale şi iaurtul în două reprize. Se bat şi albuşurile spumă, se adaugă şi se toarnă aluatul într-o formă cu gaură la mijloc, unsă şi tapetată. Se lasă la cuptor 45 minute.
Se lasă apoi să se răcorească în tavă, se scoate şi se aşază pe un grătar pentru a se răci complet. Pentru glazura de ciocolată, frișca fiartă se pune peste ciocolata ruptă şi, după topire, se toarnă peste prăjitură. Se presară alunele prăjite şi mărunţite.
Pentru glazura albă se amestecă energic zahărul şi sucul de portocale până se obţine un sos alb, fluid. Se pune această glazură cu dinţii unei furculiţe. După închegare, se dă la rece pentru cel puţin 3 ore. După acești pași, desertul este gata de preparat. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura inimioare îndrăgostite. Un desert ideal pentru 8 martie