Prăjitura „Vișinica”. Cea mai delicioasă rețetă
Publicat pe 08.03.2022 la 00:00 Actualizat pe 08.03.2022 la 00:00
Vrei să-ți surprinzi musafirii cu un desert delicios, dar nu ai mult timp de petrecut în bucătărie? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Vișinica”. Iată de ce ingrediente avem nevoie!
- Cum se pregătește prăjitura „Vișinica”
- Cea mai simplă rețetă
Dacă vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un desert delicios, dar nu mai știi ce să gătești, noi îți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru prăjitura „Vișinica”.
Rețetă pentru prăjitura „Vișinica”
Ingrediente pentru blat
- 8albuşuri
- 8 g zahăr
- 300 g nucă
Ingrediente pentru cremă
- 8 galbenuşuri
- 250 g zahăr
- 150 g margarină
- 60 g cacao
- 1 lingura făină
- 50 ml lapte
- 150 g vişine din vişinată
Ingrediente pentru decor
- 24 bucăți vişine din vişinata
- 200 ml smântână pentru frişcă
- două pliculețe de zahăr vanilat
Modul de preparare
Pentru început batem albușurile cu zahărul. Tăiem nuca mărunt și amestecăm bine cu compoziția. Într-o tavă punem hârtia de copt și punem compoziția în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute.
Lăsăm prăjitura la răcit. Pentru cremă batem gălbenușurile cu zahărul, făina și cacao, după care adăugăm și laptele. Băgăm compoziția la frigider pentru 15 minute. Într-un alt bol punem margarina și o amestecăm bine.
Punem vișinele tăiate mărunt și băgăm crema la rece pentru 30 de minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura „Mozart”. Cea mai simplă rețetă pentru un început de săptămână