Rețetă de prăjitură răsturnată cu prune. Un desert sănătos pe gustul tuturor
Publicat pe 07.03.2022 la 23:56 Actualizat pe 07.03.2022 la 23:56
Prăjitura răsturnată cu prune este un desert sănătos pentru toată lumea. Pentru un început de săptămână bun acest preparat este alegerea perfectă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara-o!
- Rețetă de prăjitură răsturnată cu prune
- Un desert sănătos pe gustul tuturor
Dacă îți dorești un desert pe cinste și foarte sănătos prăjitura răsturnată cu prune este un preparat foarte bun pe care îl poți servi alături de cei dragi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara-o!
Ingrediente
5 ouă mari, separate
100 g făină
100 g zahăr alb
500 g prune
3 linguri zahăr brun
1 praf scorțișoară
1 praf sare
1 linguriță praf de copt
coajă rasă de la o lămâie
1 lingură esență vanilie
unt sau ulei pentru tavă
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Se unge cu unt sau ulei o formă de tort cu amrgine detaşabilă.
Se curăţă şi se taie pe jumătate prunele (anumite soiuri se desfac uşor, cu mâna, în două jumătăţi egale). Se aşează bucăţile de prune pe fundul vasului, cu faţa în sus.
Se amestecă 3 linguri din zahărul brun cu scorţişoara şi se presară peste prune, în tavă. Se dă tava la cuptor pentru 10-15 minute, pentru caramelizare.
Se amestecă într-un castron gălbenuşurile, zahărul alb, coaja de lămâie, esenţa de vanilie. Albuşurile se bat spumă separat şi se adaugă la urmă, încet, ca să nu iasă aerul din spumă. Se adaugă şi făina şi praful de copt încet, cernut.
Se toarnă peste prune şi se dă la cuptor circa 30-40 de minute, până trece testul scobitorii.
Se răstoarnă prăjitura cu prune pe un platou şi se serveşte cu frişcă sau simplă. După ce ați urmat acești pași, desertul este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura „Mozart”. Cea mai simplă rețetă pentru un început de săptămână