Prăjitură cu mere și griș. Rețeta care nici nu ai zice că este de post
Publicat pe 16.03.2023 la 12:39 Actualizat pe 16.03.2023 la 14:40
Ne aflăm încă în perioada de post, iar cele mai multe persoane care aleg să recurgă la această faptă, nu au suficiente rețete pentru a le prepara. Iată că există o rețetă ideală de deșert pe care o vei putea consuma și nici nu vei spune că este de post. Cum să faci prăjitura cu mere și griș.
- Prăjitură cu mere și griș
- Rețeta care nici nu ai zice că este de post
Cu ajutorul unei rețete de desert vei putea trece mai ușor peste perioada postului. Dacă ai prea puține idei despre ce ai putea consuma, iată că, din doar câteva ingrediente, poți prepara o delicioasă prăjitură cu mere și griș.
Prăjitură cu mere și griș
Bucătării au adus cele mai noi rețete de post pe care credincioșii le pot consuma în această perioadă în care ne apropiem de Postul Paștelui.
Această rețetă de prăjitură cu mere și griș este extrem de gustoasă și ușor de preparat. Acest desert seamănă mai mult cu o budincă.
Ingrediente:
- Mere (5 buc);
- Griș (un pahar);
- Zahăr (un pahar);
- Făină albă (un pahar);
- Praf de copt (10g);
- Unt sau ulei de cocos (50g);
- Lapte sau lapte vegan (250ml).
Mod de preparare
Ca să prepari o prăjitură delicioasă de mere și gris ai nevoie de un pahar, cu ajutorul căruia să măsori toate ingredientele pe care le adaugi în compoziția preparatului. Astfel, grișul, zahărul și făina se pun într-un bol, se adaugă praful de copt și se amestecă compoziția până devine omogenă.
Apoi, merele se spală foarte bine și se curățv de coajă, apoi se dau prin răzătoare. Apoi, se așterne o hârtie de copt o formă de 24-26cm în diametru. După aceea, se pune la baza tăvii 1/3 din amestecul uscat cu griș.
Se nivelează totul cu o furculiță jumătate din cantitatea merelor. Se pune din nou 1/3 din compoziția de griș și se nivelează.Apoi, se topește untul și se amestecă cu laptele cald. Cu o fuculiță sau bețișor de lemn, se fac găuri pentru a ajunge laptele în prăjitură.
Se pune prăjitura la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 50-60 de minute, după care se lasă la răcit timp de 5-6 ore înainte de servire.
CITEȘTE ȘI: Prăjitură deșteaptă cu afine. Rețeta simplă pentru un desert delicios