Prăjitură cu pere, piure de mere și nuci. O rețetă ideală pentru întreaga familie
Publicat pe 23.06.2022 la 14:14 Actualizat pe 23.06.2022 la 14:14
Prăjitura cu pere, piure de mere și nuci este un desert numai bun pentru întreaga familie. Are un gust excelent, iar aspectul face să pară că este un desert desprins din filmele cu regi și regine. Se prepară foarte simplu și rapid, iar fiecare minut petrecut în bucătărie merită. Această rețetă este mai mult decât perfectă și garantat te vei îndrăgosti de ea. Iată cum se prepară această rețetă.
- Rețetă de prăjitură de pere, piure de mere și nuci
- Ingrediente și mod de preparare
Rețeta de prăjitură cu pere, piure de mere și nuci este un desert clasic, readaptat în așa fel încât să fie unul rafinat. Combinația de pere, mere și nuci este excelentă, iar gustul este de neuitat. Dacă ai invitați la masă, este cu atât mai bine să servești acest desert, deoarece îi vei impresiona.
Ingrediente
Pentru aluat
175 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr
200 g făină
2 lingurițe praf de copt
160 g piure de mere
1 lingură de unt pentru formă
Pentru umplutură
500 g pere
4 linguri piure de mere
50 g nuci
Mod de preparare
Pentru aluat, se amestecă untul și zahărul într-un castron cu ajutorul unui mixer până se obține o cremă. Apoi se adaugă făina, praful de copt și piureul de mere și se amestecă până se obține un aluat neted. Se preîncălzește cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 185 °C / aer recirculat: 160 °C). Pentru umplutură, se spală perele și se usucă prin tamponare, apoi se taie pe lungime, în sferturi, se scot semințele și se taie felii subțiri. Se unge cu unt o formă cu arc (Ø 26 cm) și se toarnă aluatul uniform în aceasta. Se unge piureul de mere peste aluat și se distribuie feliile de pere în evantai. Nucile se taie în bucăți mari și se presară deasupra. Se coace pe șina mediană în cuptor, aprox. 60 minute, apoi se lasă să se răcească. Poftă bună!