Prăjitura „Culoarea pasiunii”. Un desert delicios pe care trebuie să-l încerci
Publicat pe 27.03.2022 la 23:53 Actualizat pe 27.03.2022 la 23:54
Momentele petrecute în familie sunt cele mai frumoase, iar noi trebuie să știm să îi surprindem pe cei dragi cu tot ce este mai bun. Ei bine, noi îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura „Culoarea pasiunii”. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert.
- Cum se pregătește prăjitura „Culoarea pasiunii”
- Cel mai delicios desert
Vrei să le pregătești celor dragi o surpriză, dar nu mai știi cu ce să îi mai surprinzi? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Culoarea pasiunii”. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert delicios.
Rețetă pentru prăjitura „Culoarea pasiunii”
Ingrediente pentru blat
- 6 linguri zahăr
- 3-4 linguri lapte
- 6 ouă
- 6 linguri făină
Ingrediente pentru compoziție
- 50 g zahăr
- 200 ml vin alb sec
- 1 lămâie
- 1 pepene roşu
- 2 pliculete gelatină
- făină şi unt pentru tapetat tava
Ingrediente pentru decor
- frunze de mentă
- 250 ml frişcă
Modul de preparare
Separăm două blaturi, amestecăm toate ingredientele pentru blat cu un mixer. Întinem aluatul într-o tavă rotundă. În tot acest timp tăiem miezul de la un pepene în cuburi.
Amestecăm vinul cu gelatina, iar apoi adăugăm sucul de lămie și 250 de ml de apă, după care fierbem compoziția pentru două minute. Așezăm cuburile de pepene peste aluatul din cuptor, iar după ce se răcește siropul îl turnăm peste pepene. Lăsăm prăjitura la frigider pentru 20 de minute.
Batem frișca și o punem peste prăjitură, dar doar după ce am pus desertul pe o farfurie. Pe deaspura punem frișca, frunzele de mentă și ce mai dorim, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă pentru prăjitura „Pashka”. Cel mai simplu desert pentru întreaga familie