Rețetă pentru prăjitura „Pashka”. Cel mai simplu desert pentru întreaga familie
Publicat pe 27.03.2022 la 19:20 Actualizat pe 27.03.2022 la 23:39
Paștele se apropie cu pași repezi, iar noi știm cât de importante sunt sărbătorile petrecute în familie. Vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Pashka”. Iată de ce ingrediente avem nevoie!
- Cum se pregătește prăjitura „Pashka”
- De ce ingrediente avem nevoie
Îți este poftă de ceva dulce sau vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios? Noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Pashka”. De ce ingrediente avem nevoie.
Rețetă pentru prăjitura „Pashka”
Ingrediente
- 1 kg brânză de vaci
- 1 1/2 cană zahăr
- 250 g cremă de brânză
- 6 gălbenuşuri fierte tari fărâmiţate
- 1 1/2 cană smântână dulce grasă
- 3/4 cana migdale măcinate
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 lingurita esenţă de lămâie
- 1/2 lingurita esenţă de vanilie
- 1 baton de vanilie
- 1/2 cană stafide
- 1/2 cană cubuleţe de rahat de diverse culori
Modul de preparare
Amestecăm într-un bol zahărul, brânza de vaci, crema de brânză și gălbenușurile. Adăugăm migdalele, esențele, coaja de lămâie și smântâna, dar și batonul de vanilie, tăiat pe lung. Punem bucățelele de rahat și stafidele și amestecăm bine.
Turnăm blatul într-o formă de prăjituri și îl băgăm la frigider pentru cel puțin 12 ore. Soatem blatul de la rece, decorăm după bunul plac, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitură cu orez și caise. Cea mai simplă rețetă pentru weekend