Rețetă pentru prăjitura „Rubinne”. Cel mai simplu și delicios desert
Publicat pe 25.03.2022 la 23:51 Actualizat pe 25.03.2022 la 23:52
Pentru că știm cât de importante sunt momentele petrecute în familie, noi îți prezentăm un desert cu care îi poți surprinde pe cei dragi. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura „Rubine”. De ce ingrediente avem nevoie.
- Cum se pregătește prăjitura „Rubinne”
- Un desert delicios
- Cea mai simplă rețetă
Ai musafiri sau vrei să le pregătești celor dragi un desert delicios, dar nu mai știi ce? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Rubinne”. De ce ingrediente avem nevoie pentru această delicatesă.
Rețetă pentru prăjitura „Rubinne”
Ingrediente pentru blat
- 500 g aluat franţuzesc
- 1 gălbenuş
Ingrediente pentru cremă
- 500 ml lapte
- 5 ouă
- 300 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 15 g gelatină albă pentru prăjituri, fin-mărunţită
- 500 ml frişcă
- 250 g boabe de struguri
Modul de preparare
Pentru început scoatem aluatul din congelator. Preîncălzim cuptorul la 120 de grade. Întindem aluatul și îl împărțim în două, iar apoi punem fole la copt, după care le ungem cu gălbenușul de ouă. De asemenea, blatul foile le înțepăm cu o furculiță.
Punem gelatina într-un bol cu 30 de ml de apă rece. Spargem ouăle într-i cratiță mare, iar apoi le amestecăm cu zahărul vanilat și zahărul simplu. Adăugăm și laptele și le punem la fiert, la foc mic.
Le lăsăm să dea în clocot, iar apoi punem și gelatina peste. O lăsăm să se răcească. După ce am scos și foile de la cuptor punem și strugurii, dar tăiați, iar după ce s-a răcit este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura „Duet”. O rețetă pe gustul tuturor