Prăjitura „Duet”. O rețetă pe gustul tuturor
Publicat pe 25.03.2022 la 21:09 Actualizat pe 25.03.2022 la 21:10
Îți este poftă de ceva dulce, dar nu mai știi cum să-ți mai surprinzi familia? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezetăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura „Duet”. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru această delicatesă.
- Cum se pregătește prăjitura „Duet”
- Cea mai simplă rețetă
- De ce ingrediente avem nevoie
Dacă te-ai plictisit sau doar vrei să pregătești un desert delicios, dar chiar nu mai știi deloc ce să mai gătești, noi venim cu soluția. Iată cea mai simplă rețetă pentru prăjitura „Duet”.
Rețetă pentru prăjitura „Duet”
Ingrediente
- 100 g nucă
Ingrediente pentru decor
- o lingură esenţă de rom
- 2 linguri cacao
- 75 ml apă
- 75 g unt
- 150 g zahăr
- 100 g nucă tocată
- 150 g biscuiți măcinați
- 100 g nucă taiată mare
- 100 g unt
- 150 g zahăr
- 250 g lapte praf
Ingrediente pentru blatul alb
- 80 ml apă
- o lingură esență de rom
Ingrediente pentru blatul negru
- 2 linguri cremă de ciocolată
- 1 foaie de napolitană
Modul de preparare
Pentru blatul alb punem într-o cratiță zahărul, pe care îl lăsăm să fiarbă pentru 10 minute, iar apoi adăugăm peste nuca, esența și untul. Punem și laptele praf și amestecăm bine, după care punem compoziția într-o tavă.
Pentru blatul negru punem o cratiță pe foc, unde adăugăm zahărul și apa, iar apoi le lăsăm la fiert pentru 10 minute. La sfârșit punem și nuca și o mai lăsăm pe foc pentru încă 2 minute.
Luăm compoziția de pe foc, adăugăm peste ea untul, biscuiții, esența, după care amestecăm bine. Împărțim blatul în două, unde punem partea simplă, iar apoi partea cu cacao.
Turnăm compoziția de cacao peste cea simplă din tavă și o presăm cu grijă. Punem deasupra nucile tăiate, după care lăsăm prăjitura la rece, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de cheesecake cu caramel fără coacere. Cel mai simplu și gustos desert